Párizsi életképek

2020.11.25. 08:38

Üvöltözve szidta az országot, a rendőröket és a fehéreket egy migráns (videó)

A színes bőrű férfi keresetlen szavakkal illette a hatóság embereit. A környéken lakók elmondása szerint áldatlan állapotok uralkodnak mind egészségügyi, mind biztonsági szempontból abban a városrészben.

Forrás: Shutterstock

Hihetetlen jelenetet vett videóra egy férfi Párizs 18. kerületében az ablakából. Egy migráns fényes nappal az utcán üvöltözött, hangosan szidta Franciaországot, Emmanuel Macront, a rendőrséget és a fehéreket. A férfi maszk nélkül volt, holott a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint a francia főváros egész területén kötelező – írja a V4NA hírügynökség.

A férfi először egy telefonokat árusító üzlet eladóját inzultálta, majd miután a nő kilátásba helyezte, hogy értesíti a rendőrséget, a férfi kikelt magából, és először a nőt, majd az egész országot hangos és trágár szavakkal szidalmazni kezdte, beleértve a rendőröket, az államfőt és a fehéreket is.

A szóban forgó, Párizs külső részén lévő kerület lakói arra panaszkodnak, hogy a felvételen szereplő jelenet mindennapos, állandó atrocitások érik őket az utcán járókelőként, mivel a környék már régóta hírhedt no-go zónának számít, ahol állandósult a kábítószer-kereskedők, az elhanyagolt migránsok és a bűnözők jelenléte. Ezenfelül a városrész egészségügyi állapota is katasztrofális, az utcán illegális árusok tevékenykednek és a vevőkön nincs maszk.

Pierre Liscia, a francia Republikánusok 18. kerületi képviselője a polgármestert okolja a történtekért, mivel szerinte a kerület vezetősége egyszerűen nem foglalkozott a problémával, így a helyzet mára kritikussá vált. Elmondása alapján Liscia hat évet töltött a városrészt vezető testületben és konkrét javaslatokat terjesztett elő e helyzet megoldására, de a polgármesteri hivatal folyamatosan visszadobta a javaslatait, mert szerintük a republikánus képviselő eltúlozta a valóságot és csak negatív színben tüntette fel a kerületet.

A képviselő által a Twitterre feltöltött felvételen azonban látszik, hogy valóban aggasztó a helyzet, illegális árusok egymás hegyén-hátán, akik még a legalapvetőbb egészségügyi előírásokat sem tartják be. Egy helyi lakos arról beszél a felvételen, hogy a mindennapos inzultusok és rablások elviselhetetlenné tették a környék lakóinak életét, sokan inkább el sem mennek otthonról az állandó erőszak miatt.

J'ai passé 6 ans de mandat á multiplier les propositions concrètes pour sortir ces quartiers de l'impasse. La Mairie n'a cessé de les rejeter m'accusant de caricaturer la réalité et de stigmatiser ces quartiers (où je vis par ailleurs…)

On voit le résultat de leur aveuglement. pic.twitter.com/nAWjfhnYMM

Bortóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!