virágkor

2017.08.23. 09:03

Virágba borult a sivatag

Gondolná, hogy a képen látható virágok, nem egy megszokott mezőn nyiladoznak, hanem a világ egyik legkietlenebb sivatagában? Nos, akkor állítjuk: ez az Atacama-sivatag Chilében.

Atacama-sivatag, 2017. augusztus 23. Turisták a virágba borult Atacama-sivatagban, Chilében 2017. augusztus 22-én. A Föld egyik legszárazabb területén, ahol van, hogy évekig egy csepp esõ nem esik, a téli hónapokban esett csapadékmennyiségnek köszönhetõen színes virágok borították be az egész sivatagot. (MTI/EPA/Mario Ruiz)

A fotó 2017. augusztus 22-én készült a Föld egyik legszárazabb területén, ahol van, hogy évekig egy csepp eső nem esik. A téli hónapokban esett csapadékmennyiségnek köszönhetően színes virágok borították be az egész sivatagot.

A chilei sivatag csaknem 160 kilométer széles és 1000 hosszú. Egy autóút szeli át, amelynek a közepetáján található az egyetlen oázis San Pedro de Atacama nagyjából 2000 méter magasságban. A Föld ezen vidékén általában évi 3 mm eső esik, volt olyan időszak, amikor 40 évig nem esett egy csepp eső sem. Normál körülmények között így néz ki:

Atacama sivatag

 

Most viszont így:

MTI/EPA/Mario Ruiz

Borítófotó: MTI/EPA/Mario Ruiz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!