Hatalmas siker

2020.11.16. 15:12

Visszaengedték a vadonba Covit, a megmentett jaguárt (videó)

Száznapos gyógykezelés és rehabilitáció után engedtek vissza a vadonba egy jaguárt a mexikói Quintana Roo államban.

Forrás: Shutterstock

Videófelvételen látható, amint a fiatal hím kiugrik a szállítóketrecből, amiben a Sian Ka'an rezervátumba utazott, habozva megáll, majd hangtalanul eltűnik a rengetegben.

A mentést hatalmas sikernek nevezte az International Fund for Animal Welfare (ifaw) nevű nemzetközi állatvédő szervezet, mely csak a napokban tette közzé a felvételt. Azt is közölték, hogy a térségben először sikerült sebesült jaguárt megmenteni, meggyógyítani, rehabilitálni és visszaengedni a vadonba.

Egyetlen hang nélkül indult el, hogy visszailleszkedjen az őserdőbe, azonnal álcázta magát

mondta Joaquin de la Torre, a szervezet karibi és latin-amerikai igazgatója.

A Covinak elnevezett jaguár műholdas jeladóval ellátott nyakörvet visel, hogy a szakemberek figyelemmel kísérhessék a mozgását.

Vadászik, táplálkozik, él és virul, ez önmagában is siker

tette hozzá de la Torre.

A szervezet a mentésben együttműködött a mexikói Országos Jaguármentő Csoporttal, a szövetségi és az állami környezetvédelmi hatóságokkal.

Mexikóban mintegy négyezer jaguár él.

Környezetvédők szerint az amerikai kontinens legnagyobb macskaféléje komoly veszélyben van. Covit június közepén találták meg Chetumalban, lapockasérülést szenvedett, a testén zúzódások voltak, melyek szakértők szerint autóbalesetből származtak, de nem voltak súlyosak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!