Életmód

2009.04.07. 18:41

A magassággal a férfiasság is nő?

Wisconsini tudósok cáfolják azt a néhány éve felröppent hírt, miszerint a férfiak átlagmagasságának emelkedésével egyenes arányban növekedett a nemi szervük mérete is. A nagyvilág hírei.

BAMA

Mindig is érdekelte mindkét nemet, hogy mennyi az annyi, illetve hogyan növelhető. Országok közötti felmérések és intenzív kutatások alapján vélték sokáig azt a téves következtetést, hogy az átlagmagasság növekedésével együtt „más” is nő.

„Sajnos, ennek csak a fele igaz – nyilatkozta Auger professzor, aki számos, e témával foglalkozó kutatásban vett már részt az évek folyamán. – „Való igaz, hogy az utóbbi évtizedekben a férfiak átlagmagassága 6 centivel nőtt, de a péniszük mérete korántsem követi ezt a tendenciát. Sőt! Az elmúlt évek statisztikái alapján fél centiméterrel még csökkent is az férfiasság átlagmérete.”

A fiatalok egyharmada „irtózik” a sporttól

A legfrissebb hazai kutatás szerint a 14-19 évesek negyede, míg a 20-25 évesek több mint 40%-a soha sem sportol.
„Az iskolából kikerülve drámaian csökken a rendszeresen sportolók száma. A 18-25 éves fiatalok gyakorlatilag eltűnnek a sportpályákról, edzőtermekből – nyilatkozta Katus Attila életmódszakértő. – Úgy érzem, noha nem csak a tizenévesekből, de belőlük különösen hiányzik a tudatosság, a hosszú távú gondolkodás mind a sport, mind a táplálkozás területén.”
A testmozgás gyakran csak akkor lesz ismét fontos, amikor a mozgásszegény életmód eredményeképpen az első egészségügyi problémák jelentkeznek. Vagyis a legtöbben csak az utolsó pillanatban, esetleg utána kezdenek újra sportolni.
” Az aktívak között a legnépszerűbb a kerékpározás, a futás-kocogás és a foci. A hagyományos sportok mellett új mozgásformák is divatba jönnek: több olyan fiatallal is találkoztunk, akik jógáznak, táncolnak, vagy éppen squasholnak.

15 hét haladék a dohányos kismamáknak

Nem veszélyezteti koraszülés és kissúlyú újszülött világrahozatala azt a dohányos nőt, akinek terhessége első 15 hetében sikerül leszoknia a dohányzásról – derült ki egy új-zélandi kutatásból. A terhesség alatti dohányzás igen ártalmas a magzat számára: növeli a vetélés, a méhen kívüli terhesség, a koraszülés és a kissúlyú újszülött világra hozásának a kockázatát. Azt azonban eddig nem vizsgálták, hogy a cigaretta korai elhagyása csökkentheti-e ezt a rizikót. Most kiderült, hogy nincs különbség a koraszülések előfordulásában a nemdohányzó és a 15. hétig leszokó anyák esetében (mindkét csoportban 4 százalék). Ugyanez a kissúlyú újszülöttek arányáról is elmondható (10-10 százalék). Szakértők szerint a terhesség alatti dohányzás elhagyásán kívül az is fontos, hogy az újszülött füstmentes környezetbe érkezzen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!