Életmód

2009.04.26. 18:22

Egyre több nő szexel a neten

Egyre több nőt nem tud kielégíteni párja az ágyban, ezért a hiányt máshonnan, máshogyan - a világháló közvetítésével próbálja pótolni. Mind több nő szexel a neten - derül kik a legfrissebb ausztráliai kutatásból. A nagyvilág hírei.

BAMA

A nemrég készült, több európai országra vonatkoztatott felmérés szerint a nők több mint hatvan százaléka létesít titokban internetes kapcsolatot, és majd húsz százalékuk érintett pornográf-függőségben.
A cyberszex-függőségnek több oka is van: egyrészt a mai stresszes világban egyre több férfi szembesül időleges vagy végleges merevedési problémával, ezért szép lassan kihűl a hitvesi ágy. Másrészt a kielégítetlen nők zöme nem akar (nem mer) ismerőshöz fordulni ezzel a problémával, és a férjét sem akarja megcsalni közvetett módon. Marad számukra a világháló, ahol névtelenül, gyakran fizikai megjelenésüket rejtve menekülhetnek netes „kapcsolatba”. Eleinte gyengédséget és romantikát keresnek a neten, majd később ez a könnyed csevely átalakulhat szexuális beszélgetéssé és…

A nők a válogatósabbak a párválasztásban

Egy online társkereső hálózat által megrendelt kutatás során 13 európai országban, országonként 1000, 18-59 év közötti párkapcsolatban élő, illetve egyedülálló nőt és férfit kérdeztek meg arról, milyen elvárásai vannak az ellenkező nemmel szemben. A válaszok alapján kiderült, hogy a nők két szempontot kivéve sokkal nagyobb elvárásokat támasztanak az ellenkező nemmel szemben, mint a férfiak, akiknél még mindig a megjelenés és a testalkat viszi el a pálmát. Különösen magasra rakják a mércét a magasan képzett egyedülálló nők – ők 44 százalékkal nagyobb arányban bizonyultak válogatósabbnak az európai férfi átlaghoz képest. Ugyanakkor mindkét nemre jellemző, hogy a párkapcsolatban élők nagyobb elvárásokat támasztanak partnerükkel szemben, mint az egyedülállók, akik egy várható kapcsolat reményében képesek a megalkuvásra.

A kávétól gyorsabban lehet futni

A kutatók régóta foglalkoznak a kávé sportolásra való hatásával, de a gyakorlatba először Weldon Johnson ültette át ezt a kísérletet, még 1998-ban. A férfi nem ivott rendszeresen kávét, de amikor valakitől azt hallotta, hogy a koffeintől gyorsabban futhat, futómegmérettetése előtt ivott egy csészényi feketét. Életében először 30 percen belül futotta a 10 kilométert – és miután a taktika bevált, azóta minden versenye előtt iszik egyet.
Közben kiderült, hogy a koffein tényleg használ a sportolóknak és nem utolsósorban azon kevés teljesítményfokozók közé tartozik, amelyet nem tilt be a Nemzetközi Doppingellenes Szervezet. „A legújabb vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a koffein az izmokban elraktározott kálcium kibocsátásával megnöveli a kifejtethető erő mennyiségét is. – mondja dr. Mark Tarnopolsky a kanadai McMaster University kutatója – ugyanakkor az agy fáradtság érzékelő központját is befolyásolja, így a sportoló teljesítménye jóval később kezd lankadni.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!