Életmód

2009.10.18. 18:15

A legbizarrabb rekordok!

Aki világhírnévre vágyik és határtalan fantáziája is van, legegyszerűbb, ha kiötöl egy képtelenséget, prezentálja a Guiness-nek, és máris a Rekordok Könyvében találhatja magát. Az elmúlt évek megdöbbentő világcsúcsaiból válogattunk.

BAMA

Méteres körmök, csótányrajongók és gyorsbeszélők – évről évre a legelképesztőbb rekordok születnek világszerte. Ma már nem feltétlenül emberfeletti teljesítménnyel kerülhetünk be csúcstartók közé, elég, ha valami olyasmivel rukkolunk elő, amivel még soha senki.

John Bill örökre beírta magát a rekordok könyvébe: olyan akcióra vetemedett, amit aligha fog megismételni utána bárki is. A kanadai férfi 20 ezer csótánnyal a testén töltött egy egész délutánt. Ashrita Furman teljesítménye azonban ennél is meglepőbb. A mániákus férfi 30 éve sportot űz a világcsúcsok megdöntéséből – többek között olyan rekordokat tudhat magáénak, mint az orral történő narancsgurítás vagy a fejen egyensúlyozott tejesüveggel elért legnagyobb távolság.

A Guinness Rekordok Könyvét először 1955-ben adták ki. A kötetben nem csak az emberi teljesítőképesség és a természet szélsőségei, de a legképtelenebb dolgok is helyet kapnak - a kiadvány maga is csúcstartó: a valaha legtöbbet eladott, szerzői jog által védett sorozat világszerte.

 

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!