Életmód

2009.10.09. 17:58

Pozitív önkép kell az orgazmushoz?

Könnyebben megy az orgazmus azoknak a nőknek, akik elégedettek saját nemi szervükkel. A nagyvilág hírei.

BAMA

Egy nemrég végzett felmérés szerint a pozitív önképpel rendelkező nők gyakrabban járnak nőgyógyászati szűrésekre, és hajlamosabbak az önvizsgálatra is, mint azok a társaik, akik elégedetlenek a külsejükkel.
„Ebből is jól látszik, mennyire fontos szerepet játszik a pozitív önkép a szexualitásban” – nyilatkozta Debby Herbenick, a Szexuális Egészségügyi, Oktatási és Rekreációs Központ igazgatója.

„A nők hajlamosak jóval kritikusabban szemlélni magukat, mint a férfiak, a nemi szervüket gyakran ábrázolják, írják körül piszkos és rejtegetnivaló valaminek. Sok nő érzi úgy, hogy szégyellnie kell magát a hüvelye miatt, így nehezebben jut el a csúcsra, vagy még rosszabb: rengeteg nő nem találkozott még élete során az orgazmus csodálatos élményével.”

A kokainoltás segíthet a drogfüggőkön

Egy, még kísérleti szakaszban lévő oltás reményt jelenhet a drogfüggők számára. A kutatás vezetője már tizenöt éve dolgozik a hatásos kokainvakcina kidolgozásán, és úgy tűnik, most végre siker koronázza áldásos munkáját. Az oltás megemeli a vérben a kokainellenes antitest szintjét, így tulajdonképpen inaktiválja a kokaint, mielőtt az agyba kerülne és kiváltaná a hatását. A hathónapos tesztelés során az új vakcinával beoltott függők 38 százalékának emelkedett annyira az antitest szintje, hogy jelentősen csökkentse a drog által kiváltott eufórikus érzést.
Az ellenanyag nem volt tartós (csak két hónapon át tartott), ezért az optimális eredmény eléréséhez valószínűleg meg kell ismételni az oltásokat, hogy a megfelelő antitest-szint fenntartható legyen.

A német férfiak a legpocsékabb szeretők

Egy új felmérés szerint a világ összes férfija közül a németek a legrosszabb szeretők. A OnePoll.com által végzett felmérés szerint a németek „dolgoznak” leggyengébben az ágyban, ráadásul a megkérdezett nők többsége állítja róluk, hogy emellett még büdösek is. A sorban az angolok követik őket, akik annyira lusták, hogy munka dandárját az asszonyaikra hagyják. A svédek lettek a bronzérmesek a cseppet sem hízelgő rangsorban, ők ugyanis amellett, hogy túl gyorsan jutnak a csúcsra, még önzőek is: partnerük gyönyöre nem fontos számukra. A kérdőívet tizenötezer olyan nő töltötte ki, aki sokat utazott és szerelmeskedett a világban. A lista további szereplői közül a hollandokat túl keménynek tartják, az amerikaiak nem szívesen engedik ki a kezükből a gyeplőt. Talán nem meglepetés, hogy a nők értékelése szerint a görögök túl érzelgősek ahhoz, hogy kielégítsenek egy nőt. A magyar férfiak teljesítményéről nem szól a fáma, viszont a „latin szerető” fogalma továbbra sem csak üres frázis, a legjobb lepedővirtuózok még mindig a spanyolok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!