Életmód

2009.10.26. 12:00

Szex helyett Facebook?!

Meglepően nagy azoknak az aránya, akik függőként, a szexhez hasonló élvezet szintjén élik meg a közösségi oldalak használatát. A nagyvilág hírei.

BAMA

Különösen a 35 év alattiak azok, akik a legkülönbözőbb élethelyzetekben, így vezetés közben, munkahelyen, nyaralás alatt, de még szex után vagy közben is a közösségi portálokat böngészik. – derült ki a Retrevo.com megbízásából készült felmérésből. Az amerikai fiatalok jelentős része nem bír meglenni az online közösségi oldalak nélkül, és folyamatosan virtuális kapcsolatainak ápolgatásával van elfoglalva.

A felmérés szerint ugyanis a 35 év alatti megkérdezettek 56 százaléka napi 1-10 alkalommal, 27 százaléka pedig naponta több mint 10 alkalommal lép be Facebook oldalára. A kutatókat meglepte, hogy a felhasználók jelentős része gyakorlatilag folyamatosan „fenn van” a vizsgált oldalakon, 36 százalékuk közvetlenül a – meghitt? – szexuális együttlét után is a virtuális kapcsolatokat keresi.

Genetikai háttere van a tinédzserkori pattanásoknak

Jó néhány tinédzser szenved a kellemetlen tünetektől, és az, hogy közepes vagy súlyos fokú pattanásos bőrkép alakul ki, nagyban függ attól, a szüleiknek voltak-e hasonló problémáik. Az ezer iráni középiskolás bevonásával készített felmérés szerint a gyerekek bőrpanaszai okát a családi anamnézisben kell keresni. Azok közül, akiknek a szülei vagy testvérei küzdöttek e bőrgyógyászati elváltozás súlyos formájától, 20 százalékánál jelentkeztek hasonló gondok. „Az anya kórelőzménye különösen fontos lehet – nyilatkozta a kutatás vezetője –, ugyanis ez megháromszorozza a kockázatot. kutatók szerint ez arra utalhat, hogy egy X kromoszómához köthető genetikai jellemző játszik szerepet a betegség kialakulásában. (Mindenki örököl X kromoszómát az anyjától, míg az apa csak a lánygyermeknek adja tovább az X kromoszómát.)

A dolgozók negyede kirúgná a főnökét!

Egy nemrég közzétett kutatás eredményei szerint nem bíznak munkahelyük vezetőiben az amerikai dolgozók. A megkérdezett munkavállalók 53 százaléka úgy vélte, hogy főnöke nem őszinte. További több mint 50 százalék szerint feljebbvalója nem kifejezetten fair illetve türelmes a beosztottakkal, kétharmaduk pedig vezetője lojalitását is kétségbe vonta. Összességében, a kutatás adatai szerint a megkérdezettek 28 százaléka bocsátaná el, vagy rúgná ki főnökét, ha megtehetné.
Az erős kritika ellenére a válaszadók kétharmada nem kíván változtatni főnökével kialakult kapcsolatán, és csak mintegy tízből négy munkavállaló vállalná el a főnöke által betöltött pozíciót, ha azt fölkínálnák neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!