Életmód

2010.01.20. 09:30

21 egyszerű tipp a boldogsághoz

„Nagyon kevés kell egy boldog élethez; ez mind benned van, abban, ahogyan gondolkodsz” – ezt Marcus Aurelius mondta, és higgyük el neki. Hogyan is működik mindez a gyakorlatban? Megmutatjuk!

NANA.HU

Könnyebb mondani, mint csinálni, de valahol el kell kezdeni. Ha te is eldöntötted, hogy márpedig idén boldog leszel, akkor menni is fog. Ehhez adunk tippeket, és biztos, hogy minden helyzetre találsz valami megoldást az alábbi listában. A lényeg úgyis a szándék.1. Legyél a legjobb barátod! Élvezd a saját társaságod. Örülj annak, aki vagy, amilyen vagy, köss békét a személyiségeddel, és szeresd magad. Létségkívül ez a legfontosabb lépés ahhoz, hogy boldog ember lehess.

2. Mosolyogj, kacagj, vigyorogj! Amikor csak teheted, húzd a füledig a szád sarkát, hiszen a mosolygás szerotonint termel az egyban, ami azonnal jobbá teszi a hangulatod. Ha nagyon le vagy törve, ez egy igazán jó trükk: tégy úgy, mintha mosolyognál valamin, s hamarosan úgy is fogod érezni, hogy van min.

3. Álmodj nagy dolgokat!
Sokszor csak annyi a baj, hogy túl kicsi a játszótér. Indítsd be az életed: tűzz ki nagy célokat, vagy legalább álmodozz olyasmiről, amire igazán vágyik a szíved. Ki tudja, még meg is történhet…4. Zárj be ajtót, ablakot!
Majd tedd fel a kedvenc számod, és énekelj, ahogy a torkod csak bírja. Lehetőleg valami energikus, vidám dalt válassz, arra táncolhatsz is, ahogy a csövön kifér. Nem nagyszerű, hogy senki sem látja?

5. Főzz egy egészséges és ínycsiklandó ételt! Élvezd, hogy kényezteted magad, és aprólékos munkával alkotod meg a vacsorád/ebéded. Aztán tálald gyönyörűen díszítve, és olvadj el az ízétől minden harapásnál.

6. Várd a csodát! Higgy abban, hogy valami csodálatos dolog történik ma veled. Az univerzum itt toporog, és várja, hogy rádzúdíthassa az áldásait – hát hívd beljebb!

7. Meditálj és imádkozz! A kutatások bebizonyították, hogy akiknek életében szerepet kapnak a spirituális gyakorlatok, azok boldogabbak és egészségesebbek, mint akik semmiben sem hisznek.

8. Húzd fel a kedvenc vastag zoknid! A vastag zokni pedig különösen szereti a forró csoki vagy a fűszeres tea, továbbá egy kényelmes fotel és egy jó könyv társaságát.

9. Aludj jó sokat! Ha legalább 7, de inkább 8 órát alszol minden éjjel, akkor rövid időn belül észre fogod venni a változást: több energiád lesz, kiegyensúlyozottabbnak és boldogabbnak fogod érezni magad.

10. Adj hálát! A hálaadás az egyik kulcsfontosságú összetevője a boldog életnek. Tedd szokásoddá, hogy naponta értékeled a jó dolgokat az életedben, és érezd a szívedben a hálát értük. Meglátod, kifejezetten boldoggá fog tenni.

11. Kelj korán! Kezdd a napot a jobbik lábaddal, a legjobb gondolataiddal. A reggeli órák telis tele vannak spirituális energiával és életenergiával, használd ki! Persze ehhez nem árt előtte kialudnod magad…

12. Engedd be a napot! Napi minimum 20 perc napfény javítja a hangulatod, és segít megelőzni a téli depressziós tünetek kialakulását.

13. Végy forró fürdőt! Oké, ez nem segít, ha valami pörgésre vágysz, viszont bármilyen stresszes időszakban és helyzetben jól jön. Még kis mécsesekkel is körbeteheted a kádat, cseppents illóolajat a fürdővizedbe, és érezd, ahogy a feszültség szétolvad, amint belemerülsz a kádba.

14. Dicsérd meg magad! Ha valamit elvégeztél, pláne, ha sikerélményed van, nyugtázd magad felé a teljesítményt. Légy büszke magadra, és a pozitív tulajdonságaidra, képességeidre!

15. A boldogság fertőző! Ahogy a rosszkedv is… Úgyhogy vedd körül magad pozitív, boldog emberekkel, akik a tiédhez hasonló célokkal, értékrenddel, álmokkal rendelkeznek.

16. Ültess növényeket! Akár a konyhapulton, az ablakpárkányon vagy a kertben teszed, mindenképpen csodálatos dolog egy kis kert. Lenyűgöző élmény látni, ahogy az általad ültetett és gondozott kis növénykék fejlődnek.

17. Egyeztess magaddal időpontot! Különösen, ha nagyon elfoglaltak, pörgősek a napjaid: karikázz be egy fél órát a naptáradban, amikor semmit nem csinálsz. Ez lehet este is, de se tévé, se újság, se család, se munka, se internet. Csak üldögélj egy kicsikét minden nap, és igyekezz kiengedni, ellazulni.

18. Nézz a jövőbe! Tűzz ki célokat, és aztán lendülj akcióba, hogy meg is valósítsd őket. Ha valamilyen, számunkra értékes dologgal vagyunk elfoglalva, ha azt érezzük, hogy haladunk a kitűzött cél felé, az mindig boldogsággal tölt el bennünket. Valójában ez a boldogság: maga az út.

19. Fogadd el, amit nem tudsz megváltoztatni! Sokszor megakadunk egy-egy olyan dolgon, amit nem szeretünk, hogy úgy van, mégsem tehetünk ellene semmit. Ne pazarold az értékes energiáidat, idődet vagy gondolataidat olyasmire, amit nem te irányítasz. Engedd el, és koncentrálj a jövőre!

20. Romantikázz! Kuporodj a kedvenc kanapédra egy igazán kedves és felemelő romantikus regénnyel, vagy nézz meg egy olyan filmet, amitől biztosan jó kedved lesz – és esetleg más szemmel, új reményekkel tekintesz az életedre. Érezd a szeretetet.

21. Szeress! Szeresd azt, aki vagy. Szeresd, amit csinálsz. Szeresd azt, akivel vagy. Szeresd a barátaidat és az ellenségeidet is. Szeresd a szürke napokat, a sort a közértben, a nehézségeket az életben, mert ha mindezek nem lennének, sosem tudnád, mi az igazi boldogság. Szeress, szeress, szeress!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!