Életmód

2010.09.07. 08:39

Mire vágyik a férfi? 2. rész

Amióta férfi és nő létezik, próbálunk rájönni a válaszra. Most megosztjuk veled, hogy maguk a férfiak mit gondolnak erről – őszintén.

NANA.HU

A baj gyökere az, hogy a nő mindig magából indul ki. Azt hiszi, hogy ami neki jól esne, arra van szüksége a férfinak is. Pedig a férfiember máshogy működik, más dolgok ösztönzik, és máshogy reagál egy-egy helyzetre, mint a nők. A cikk előző részéből megtudhattuk, hogy többek között szórakoztató társaságra, szenvedélyes szexre, és az ételben megnyilvánuló törődésre vágynak.

Persze ez nem minden, a toplista további pontjai (nem fontossági sorrendben) itt következnek:
4. Támogatás a munkájában és az önbizalmábanAz egész párkapcsolat-dolog a kölcsönös csodálatra épül. Neked fontos, hogy csodálják a főztöd, a popsid, vagy ahogy a gyerekekkel bánsz, neki pedig más területeken van szüksége nyugtázásra és önbizalom-erősítésre. Sokkal többre, mint gondolnád…


Azok a nők, akik értik a férfiakat, sosem becsmérlik a kedvesüket. Ahogy a hozzászólásokban is írtátok, a férfinak érezni kell, hogy szükség van rájuk. Gyakran a kisebb kudarcokkal birkóznak meg nehezebben, és tudniuk, érezniük kell, hogy hiszünk bennük. Egy férfi a munkájával méri önmagát. Ha sikeres, akkor jó embernek tartja magát, és büszke magára, ha kudarcok érik, akkor alapjaiban rendül meg az önbizalma. Egy nőnek számos más terület is van az életében, ahol kiteljesedhet, de a férfinak a karrier és a pénzkereset egyenlő önnön értékével. Így különösen fontos, hogy támogasd ebben, hiszen ezzel az önbecsülését, a kiteljesedését támogatod. Csodákra képes egy férfi, ha a társa igazán hisz benne, és nem vonja kétségbe a döntéseit, nem bírálja őt.


5. Egy magabiztos, csinos nő

Igen, a férfi elvárja, hogy a nő a lehető legtöbbet hozza ki magából. Nem hosszú combú pipikre vágynak, hanem arra, hogy büszkén jelenhessenek meg veled. Érdekes, hogy a keskeny derék – széles csípő párosítás statisztikailag jobban bejön a férfiaknak, tehát nem arról van szó, hogy aszald magad versenyagár külsejűre. De a husi tónusa, az ápoltság, a bőröd, a hajad, a körmeid, az öltözködésed mind hozzájárul ahhoz, hogy igazán jó nőnek tartanak, vagy sem – testalkattól függetlenül.

Ráadásul a férfiak sokkal jobban vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akik magabiztosak a külsejükkel kapcsolatban. Ha pedig tudod, hogy karban tartod magad, és teszel azért, hogy vonzó legyen a külsőd is, az egyből magabiztosabbá tesz, hidd el. És az önbizalom szexi – a férfiak pedig imádják a szexi nőket. Szeresd a tested, törődj vele, és légy rá büszke. Ettől ellenállhatatlan leszel.

A férfiakat nem sokat aggasztja, hogy néznek ki. Néha ugyan panaszkodnak, zavarja őket a kopaszodás vagy a pocak, és persze szeretnek jól öltözni, de messze nem stresszelnek annyit ezen az egészen, mint mi, nők. Tehát valahol igazságtalannak tűnhet, hogy a nőktől elvárják a vonzó megjelenést – de hát valamiért mi vagyunk a szebbik nem… Igazából hozzátartozik a női szerephez.


6. Tisztelet és figyelem

Ha negatívan állsz a hímnemhez, te sem fogsz elég tiszteletet kapni tőlük. Meg kell tanulni odafigyelni rájuk, megérteni őket, és tisztelettel bánni velük. A pároddal különösen – te nem ugyanezt várnád tőle? Amit kimondunk, ahogy reagálunk a kedves dolgaira, az igenis számít.

Ha szeretettel, kedvességgel, tisztelettel kommunikálunk, akkor működésbe lép a bőség törvénye: többszörösen kapjuk vissza, csak hogy még többet adhassunk belőle. Nem jobb ez, mint piszkálni a másikat, hibáztatni, számon kérni, és sértéseket vagdosni a fejéhez? Tudniillik ebben az irányban is működik a bőség törvénye…

A férfiak máshogy figyelnek, mint a nők. Egy nő általában bólogat, hümmög, beszúr ezt-azt a beszélgetésbe. Egy férfi inkább passzívnak tűnik, és megvárja, míg a másik befejezi a mondandóját. Ettől még érdekli, de csak akkor szól közbe, ha türelmetlen, és meg akarja neked mondani végre, mi a megoldás arra, amiről meséltél – miközben te csak hallgatóságra vágytál…

Nos, a férfi is vágyik néha hallgatóságra. És ha megtisztel azzal, hogy megosztja veled a gondjait (ami nagy szó!), akkor igazából semmi mást nem szeretne, minthogy biztosítsd afelől, te szereted és hiszel benne. Ne akard megoldani helyette a problémát, mert azzal csökkented az önbizalmát. Soha, de soha ne kezdj az „ugye, én megmondtam” kezdetű monológba, még akkor se, ha te tényleg megmondtad. Ha viszont segítséget kér, segíts neki, de ne bitorold el a győzelmet.

Itt szokta sok nő elrontani a férfit, és aztán nem érti, miért nem boldog a kapcsolatuk. Ha sikerül megtartanod magadban a felé érzett tiszteleted, és képes vagy ezt éreztetni is vele, akkor olyasmi van a kapcsolatotokban, ami nagyon ritka. Viszont létfontosságú.

NANA.HU -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!