településkép-javítás

2017.10.06. 07:59

20 kilométeresre bővül a kerékpárút Mezőtúron

Megszépül a Berettyón átívelő gyaloghíd is. Mintegy 750 millió forintot költenek a beruházásra, amely 2019 nyarán készül el.

A beruházás teljes mértékben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul majd meg – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Herczeg Zsolt (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a jelenlegi mintegy tíz kilométeres kerékpárút hossza megduplázódik. Hozzátette: a kelet-nyugati kerékpárút építésére bruttó csaknem 450 millió forintot, az észak-déli kerékpárút létesítésére mintegy bruttó 300 millió forintot nyert az önkormányzat TOP-os forrásból. Ez utóbbi projekt tartalmazza a Hortobágy – Berettyón lévő gyaloghíd felújítását is – közölte. Herczeg Zsolt elmondta: jelenleg a tervezés zajlik.

A kivitelezés várhatóan 2018 nyár elején kezdődik, a beruházás várhatóan 2019 nyarán valósul meg – fűzte hozzá. A polgármester szólt arról, hogy a projektek fontos célkitűzése a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtése, a balesetveszély csökkentése. A beruházások hozzájárulnak a településkép javításához, a népességmegtartó erő növeléséhez. Elősegítik továbbá a szén-dioxid kibocsátás és a zajterhelés csökkentését, valamint megkönnyítik a városi lakosság munkába járását, javítják a munkahelyteremtés feltételeit – számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!