Autóbolondok és filmőrültek Etyeken

2017.08.31. 16:15

Rendhagyó Mercedes-Benz-találkozó lesz a Korda Filmparkban

Száznál is több különleges Mercedes várja az érdeklődőket szombaton, a filmgyártás világát bemutató Korda Filmpark területén, ahol az autógyár több évfordulójáról és a filmpark alapításának tizedik évfordulójáról is megemlékeznek.

Az esemény apropóját a Mercedes autók második világháború utáni, 1947-es gyártásának újraindítása és az AMG manufaktúra működésének 20 évvel későbbi kezdete adja, amelyek a Mercedes-Benz történetének mérföldkövei – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Daimler AG vállalat 1937-től a hadiipar kiszolgálására kényszerült, repülőgépmotorok, tankok és tengeralattjárók alkatrészeinek gyártása és összeszerelése volt a fő feladata. Tíz évvel később azonban az üzemek rekonstrukciója mellett a személyautó- és haszonjármű-gyártás beindítását tartották a legfontosabb lépésnek. A Mercedes két korábbi mérnöke, Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher 1967. június elsején megalapították az AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft mbH-t egy átalakított malom épületében, a Stuttgarthoz közel található Burgstall an der Murr nevű településen.

A stuttgarti márka minden típusának és évjáratának tulajdonosai mellett a rendezvény nyitott az autót mellőző piknikezők és az érdeklődő közönség előtt is, a stúdió látogatóközpontjában pedig a filmgyártás világát, a filmes trükkök hátterét tekinthetik meg az érdeklődők. A filmpark 10. születésnapja alkalmából a korábbi kiállítást felfrissítették és a Da Vinci Learning csatorna támogatásával friss és digitális elemekkel újították meg a tárlatot.

A filmes képi és hangtrükkök, mint például a lódobogás a kalandfilmekben, a stop-motion animáció vagy az optikai illúziók mellett a látogatók megtudhatják mi az a tükörszoba, hogyan lehet a plafonon járni vagy mit jelent a 3D live puzzle. Mindezek mellett elsőként mutat be a filmgyár egy egyedülálló kiterjesztett valóság attrakciót, ahol a látogatók egy különleges digitális kísérletben vehetnek részt egy híres történelmi felfedező társaságában.

Borítókép: 

Érdeklődők egy veterán autót néznek Pécsett, a Széchenyi téren, a tizenharmadik alkalommal megrendezett nemzetközi találkozón 2007. szeptember 15-én.

MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!