Síva, visnu, ganésa

2017.09.01. 12:32

Összeillik a párjával? A hindu horoszkóp megmondja

Az indiai eredetű vallás követői hisznek abban, hogy a szerelmi életük és a sorsuk kulcsa az isteneik kezében van. Hindu horoszkópunkból megtudhatja, hogy mely jellemvonásai érvényesülnek leginkább párkapcsolat.

A hinduizmus gyökerei több mint 4000 évvel ezelőttre nyúlnak vissza. Követői hisznek a lélekvándorlásban, szerintük az élet örök körforgás, a születés és a halál folytonos ismétlődése. Úgy gondolják, az, hogy milyen bolygóállásnál születünk, előző életünk jó és rossz tetteinek, azaz a karmának a következménye. Mindezek alapján ők is meghatároztak 12 jegyet, mindegyiket egy-egy istenségnek feleltetve meg.

SIVA 01. 20. – 02. 11.

Siva a pusztítás és a megújulás istene, az anyagi világ ura, a múlt, a jelen és a jövő ismerője. Időnként a jegy szülötte is nagyon impulzív lehet – ha a dolgok nem az elképzelései szerint alakulnak, rögtön átveszi az irányítást. Ám ezt nem romboló módon viszi végbe, annál jóval filozofikusabb hajlamú, hiszen egész életében a megvilágosodást keresi. Az akadályok nincsenek ínyére. Partnerként rendkívül szenvedélyes, bár néha kissé csapodár lehet.

GARUDA 02. 12. – 03. 13.

Garuda, a büszke sasmadár, a megbízhatóság és a jóság istene. Ha rajta múlna, azonnal megszűnne minden fájdalom és szenvedés a világon. A jegy szülötte mindig segít másoknak, minden erejével a gyengébbekért harcol. Saját magáról azonban közben hajlamos megfeledkezni, és emiatt sajnos gyakran kihasználják. Derűs természete révén azonban ezen is hamar felülemelkedik. Veleszületett képessége, hogy lelkesítse az embereket, és vidám hangulatot varázsoljon maga köré. A párkapcsolatában mindezért odaadó szerelmet kap cserébe.

GANGÁ 03. 14. – 04. 12.

Gangá a Gangesznek, India szent folyójának az istennője, valamint az érzékek úrnője. Az ebben a jegyben született személy is érzéki és szenvedélyes. Partnerét elvarázsolja: az erotikus játszadozás, a merész fehérneműk, sőt, a szerepjátékok sem állnak távol tőle. Érzékisége a hétköznapokba is átszűrődik.

AGNI 04. 13. – 05. 13.

A tűz istene. Kitartás, bátorság és szenvedély – ezek a jegy szülöttének legjellegzetesebb tulajdonságai. Aki egy ilyen emberrel köti össze az életét, az biztosan nem fog unatkozni. Az illető ugyanis gondoskodik arról, hogy a partnere érezze: szereti őt. Néha hajlamos túlzásokba esni, ilyenkor féltékenységbe torkollhat a rajongása.

NANDI 05. 14. – 06. 14.

Nandi, a zebu (indiai tehén), Siva hordozója, az isten az ő hátán lovagol. Nandi az, akire rábízhatjuk titkos vágyainkat: biztosan meghallgatja a kívánságainkat. A jegyében született ember erős vállára bárki nyugodtan támaszkodhat, mert az illető segítőkész és türelmes. Vonzereje hosszú távon ellenállhatatlan – de egy szempillantás alatt is bele lehet szeretni.

VISNU 06. 15. – 07. 15.

Ő az, aki mindent – élőt és élettelent egyaránt – áthat, ezért a legtöbb hindu számára õ a leghatalmasabb istenség, aki megóvja a világot a rossztól. Jegyének szülötte is ezt a célt követi: mindig a legjobbat akarja a párjának, no és, persze, önmagának is. Magára vállalja mások problémáit, biztonságérzetet nyújt a környezetében élőknek. Ő az, akivel bármikor össze lehet bújni a kanapén, egy forró csoki társaságában.

PÁRVATI 07. 16. – 08. 15.

A nőiesség istennője, aki Siva hitvese, befogadó, gondoskodó és gyengéd. Arra vágyik, hogy uralkodjanak felette, hogy feloldódhasson a másikban. A jegyében született férfi a női lélek nagy ismerője, tudja, hogyan csábítsa el a kedvesét, ezért igen népszerű a hölgyek körében.

BRAHMA 08. 16. – 09. 15.

Az élőlények megteremtője, ő felel a világ változatosságáért, és ő képviseli a rendet, ami a jegy szülötte számára is különös fontossággal bír. Lépésről lépésre megtervezi, merre haladjon tovább, ez azonban gyakran felemás érzéseket kelt a partnerében, aki egy idő után hiányolni kezdheti az izgalmat a kapcsolatukból. Ezzel szerencsére a jegy szülötte is tisztában van, éppen ezért igyekszik spontán ötletekkel fűszerezni a hétköznapokat.

GANÉSA 09. 16. – 10. 16.

Ganésa a bölcsesség, a tudomány és a képességek elefántfejű istene. Kiválasztottjainak földi boldogságot ígér – mint ahogy a jegy szülötte is egész életében erre törekszik. A szerelemben is a tökéletességet szeretné elérni, ez azonban nem óvja meg a csalódásoktól. Ha a párja hűtlennek bizonyul, nem dugja a homokba a fejét, bátran megy tovább a saját maga számára kijelölt úton, és hű marad az elveihez.

LAKSMI 10. 17. – 11. 15.

Ő Visnu hitvese, a gazdagság és a szerencse istennője, a külső és belső harmónia megtestesítője. Ezért olyan fontos a jegy szülötte számára a kielégítő szexuális élet: úgy véli, ez elengedhetetlen a kapcsolatban. Így aztán megteremti a földi mennyországot a partnere számára. A párjának azonban közben nem szabad elfeledkeznie arról, hogy a jegy szülötte a lelki társat is keresi benne!

YAMA 11. 16. – 12. 14.

Yama szimbolizálja a jó és rossz közötti örök harcot, de ő a halál és a harcosok istene is. A jegy szülöttének szerelmi életét hihetetlen mélységek és magasságok jellemzik. Mindazonáltal teljesen meg lehet bízni benne, ugyanis nem kenyere a megcsalás. Ha őt árulják el, mélyen megrendül – a másiknak aligha sikerül visszaszerezni – irja az astronet.hu. Aki viszont hűséges hozzá, az minden kényeztetést megkap tőle.

INDRA 12. 15. – 01. 19.

A mennyei bolygók királya, az ég, az eső és a vihar ura, az igazságosság istene. A jegy szülötte is komoly erkölcsi érzékkel bír. Partnerét, akit annak rendje s módja szerint elcsábít, a tenyerén hordozza. Mottója: minél szokatlanabb és különlegesebb valami, annál jobb. Az ilyen ember érzékiséget sugároz magából, így sok flörtölni vágyót magához vonz. Ám csak a legőszintébb nyerhet, a szélhámosokat azonnal felismeri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!