babonaság

2017.10.29. 12:54

El a kezekkel a fekete cicáktól! (videó)

Halloween előtt megnő a kereslet a fekete négylábúak iránt. Az állatvédők arra buzdítanak, hogy csak igazi gazdi fogadjon örökbe, aki törődik a macsekkal és nem boszorkányos célokra szerzi be.

Az Orpheus Állatvédő Egyesülethez több jelzés is érkezett, miszerint közösségi oldalakon, állatmenhelyeknél, állatvédő szervezeteknél Halloween idején megnövekszik a kereslet a fekete macskák iránt.

Seres Zoltán, az állatvédő szervezet vezetője arra kéri a szervezeteket, cicamentőket, fekete cicáknak gazdát kereső lakosságot, hogy csak felelős gazdijelöltek számára adjanak örökbe állatokat.

A halottak napi megemlékezések továbbgondolkodása révén erős keveredés mutatkozik az angolszász Halloween ünneppel, ahol boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünneplése folyik.

Ebben egyesek körében szerepet kaphatnak fekete macskák, ki tudja milyen célokra. Gerinces állatok bántalmazása, elhagyása, kitétele az országban börtönnel büntethető cselekmény.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője azt tanácsolja, hogy cica és más házi kedvencek örökbefogadása csak felelős gondolkodás révén és az állat rendes tartására valósuljon meg.

Nézze meg, milyen aranyos:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!