Tech

2018.04.09. 14:41

Új köntöst kaphat a Google Chrome

A böngésző grafikus felülete a jövőben jobban használható lesz az érintőkijelzős számítógépeken.

Nehéz elhinni, de a Google Chrome idén szeptemberben már a 10. születésnapját ünnepli. A jelek szerint a fejlesztők szeretnék egy kicsit megünnepelni a böngésző jubileumát: a kódbázisában feltűnt jegyzetek alapján egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az említett hónapban kap majd egy vizuális ráncfelvarrást az alkalmazás. A kinézetre több alkalommal is Material Design 2 néven hivatkoztak a kódban – írja az Origo.

További érdekesség, hogy a böngésző grafikus felülete a jövőben jobban használható lesz az érintőkijelzős számítógépeken. A Chrome automatikusan detektálni fogja az érintőpanelt, a megléte esetén pedig a szokásosnál nagyobb méretben, nagyobb térközök használatával jelennek majd meg a kezelőszervei. Az érintős mód előzetes változata már a Chrome stabil kiadásában is bekapcsolható, de nem érintőkijelzős eszközön aktiválva csak félig-meddig jelenik meg, például a lekerekített sarkú címsáv hiányozni fog.

A fenti képen látható érintős felület elvileg még nem tartalmazza a Material Design 2 elemeket, azaz várhatóan nem így néz majd ki a böngésző, ha tényleg megkapja szeptemberben a ráncfelvarrást.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!