Mozgás a mindennapokban

2019.01.05. 21:34

Ezek lehetnek 2019 slágersportjai

Újév elején mindig sokan vetik bele magukat az aktív életmódba – de nem csak a futás vagy az edzőterem népszerűsége nő meg.

Sokan megfogadják szilveszterkor, hogy többet sportolnak. Vannak, akik a hagyományos sportoknál maradnak, míg mások kipróbálnak valami újat. A CsupaSport cikkében olyan edzésformákat mutat be, amelyek nagyon népszerűek a hagyományos szabadidős sportok mellett.

Tánc

Az utóbbi években egyre több táncforma megjelent az edzőtermek órarendi kínálatában. A zumba, vagy a dance aerobic edzés nagyon hatásos. Egy óra tánccal körülbelül 600 kalóriát lehet elégetni. A tánc a teljes testet átmozgatja, ráadásul még az edzés is bulis hangulatban telik – írják.

15 perces edzések

A legtöbbször az időhiányt jelöljük meg kifogásként, hogy miért kerüljük el az edzőtermet. Éppen ezért népszerűek lehetnek az otthon is elvégezhető 15 perces edzések. Hogy hasznos-e negyedóra sport? Az biztos, hogy a kanapén fekvésnél, vagy az irodai székben ücsörgésnél mindenképpen jobb. Személyi edzők szerint a nagy intenzitású intervallum edzések pedig kifejezetten hasznosak.

Meditációs futás

Két nagyon népszerű tevékenység, a futás és a meditáció ötvöződik ebben a szabadidős sportban. A kettő nagyon is jól megfér egymás mellett, mivel mindkettő oldja a feszültséget, a stresszt. A futás előtt érdemes leülni öt percre, mélyeket lélegezni, így teljesen nyugalomba hozva a testet és az elmét. Futás közben ezután a testtartásra, a légzésre, a környezetre kell összpontosítani.

Rollerezés

A rollerezés a futáshoz, kerékpározáshoz hasonlóan kiváló kardiotréning, amely leginkább az alsótest izmait mozgatja meg. Nagyon hatékony edzésforma.

Borítókép: illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!