Highlights of Hungary

2020.02.22. 12:52

Csókay András és orvoscsapata kapta a legtöbb szavazatot

Magyarország leginspirálóbb történetei közé ismét változatos projektek kerültek be.

Budapest, 2018. augusztus 23. A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány által közreadott képen a fejüknél összenõtt bangladesi ikerpár szétválasztásán dolgozó magyar orvosok, Csókay András, Hudák István és Pataki Gergely (b-j) 2018. augusztus 23-án. A szervezet tájékoztatása szerint az orvostudományi áttörést jelentõ agyi érszakasz-szétválasztás második lépésére augusztus 19-én került sor Bangladesben: újabb eret zártak el, megkönnyítendõ a kétéves ikrek, Rabia és Rukia koponyájának végleges szétválasztását. MTI Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

A Highlights of Hungary szervezőinek közleménye szerint művészeti és dizájnprojektre, sportteljesítményre, egészségügyi kutatásra, mezőgazdasági, turisztikai és szociális koncepcióra egyaránt felhívta a figyelmet idén a kezdeményezés.

Az ötvenöt jelölt közül ebben az évben is a közönség döntötte el, melyik legyen Magyarország leginspirálóbb története.

Az idei díjkiosztón Csókay András idegsebész és csapata vihette haza a közönségdíjat, ők tavaly nyáron 33 órás műtéttel választottak szét egy fejüknél összenőtt hároméves bangladesi sziámi ikerpárt.

Pataki Gergely plasztikai sebész, Hudák István érsebész, Csókay András idegsebész és Csapody Marcell aneszeziológus orvos (b-j) a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A második legtöbb szavazatot a felsőoktatási tehetséggondozásban és az értelmiségi elitképzésben hét évtizede élen járó OTDK (Országos Tudományos Diákköri Konferencia) kapta. A harmadik helyet a 10 millió fa kezdeményezés szerezte meg. Negyedik helyen a közösségi finanszírozás alapú MyFarm Harta található, ötödik helyen a szlovákiai magyar fiatalság találkozóhelye, a Gombaszögi Nyári Tábor végzett.

A Highlights of Hungary kurátorai a PET Kupát különdíjjal jutalmazták. Emellett több különdíjat is kiosztottak a Katona József Színházban rendezett esten.

Borítókép: A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány által közreadott képen a fejüknél összenőtt bangladesi ikerpár szétválasztásán dolgozó magyar orvosok, Csókay András, Hudák István és Pataki Gergely (b-j) 2018. augusztus 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!