gazdasági érdek

2020.07.14. 21:43

Ha tehetnénk, már elmehetnénk a Galapagos-szigetekre

A koronavírus-járvány miatt zárva tartott idegenforgalmi látványosságai ugyanis ismét megnyíltak a turisták előtt.

Galapagos Lava Lizard (Microlophus albemarlensis) on rock, Galapagos. Biosphoto / Jean-Paul Chatagnon

Forrás: AFP/Biosphoto

Fotó: Jean-Paul Chatagnon

Újra megnyíltak a turisták előtt hétfőn a Galápagos-szigetek idegenforgalmi látványosságai, amelyek március óta zárva tartottak a koronavírus-járvány miatt.

Paulo Proano ecuadori környezetvédelmi miniszter Twitter-üzenetében arról írt, hogy a szükséges biztonsági intézkedések fenntartásával megnyitják a Galápagos-szigetek látványosságait, hogy ezzel elősegítsék a helyi gazdaság fellendítését.

A turistáknak kötelező a maszk viselése, és az alkoholos oldattal vagy géllel való fertőtlenítés. A természetvédelmi park nyitva tartását napi három órára korlátozták.

A galápagosi tengerpartok május óta napi három órán át a helyiek számára már megnyíltak, ahogy Ecuadorban lazítani kezdték a pandémia miatt hozott karanténszabályokat.

A szigetcsoportnak mintegy 30 ezer lakosa van, a megerősített koronavírus-fertőzöttek száma mindössze száz volt.

A szigetek gazdasági élete 85 százalékban az idegenforgalomtól függ. Március és május között mintegy 200 millió dolláros (62 milliárd forintos) veszteséget könyvelhettek el a galápagosi idegenforgalmi kamara adatai szerint. A szigetcsoportnak tavaly több mint 271 ezer látogatója volt.

A 17,5 millió lakosú Ecuadorban mintegy 68 ezer Covid-19-esetet regisztráltak, a betegségben több mint ötezren vesztették életüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!