családpolitika

2021.02.11. 16:16

Az egyszülős családoknak is nagy segítség az otthonfelújítási támogatás

A nagy érdeklődés miatt az Egyszülős Központban szakemberek segítenek abban, hogy egyedi igényeikre hogyan tudják felvenni a támogatásokat.

Daughter and pregnant mother together while painting before moving

Forrás: Shutterstock

Fotó: Robert Kneschke

Az egyszülős családoknak nagy segítség az otthonfelújítási támogatás – jelentette ki az Egyszülős Központ elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.

Nagy Anna kiemelte: számításaik szerint nagyjából 300 ezer egyszülős család van Magyarországon, ezekben mintegy félmillió gyermeket nevelnek, és számukra kiemelten fontos a lakásvásárlás és a lakásfelújítás kérdése.

Ezért az Egyszülős Központban olyan konzultációt indítottak, ahol a családok kis csoportban, szakemberekkel tudják megbeszélni, hogy egyedi igényeikre hogyan tudják felvenni a támogatásokat – tájékoztatott. Hozzátette: a nagy érdeklődésre tekintettel több héten át rendeznek majd ilyen programokat.

Nagy Anna arról is beszélt: az egyszülős családoknak jelentős segítséget nyújt a kormányzati családpolitikai intézkedések közül a bölcsődei helyek bővítése, valamint az is, hogy a nagyszülők is otthon maradhatnak a gyerekekkel.

A műsorban elhangzott: az első tizenhét család már megkapta az otthonfelújítási támogatást a Magyar Államkincstártól.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!