Egzotikus rituálék

2021.06.22. 07:03

Három bevált szépségtrükk a nagyvilágból, amit feltétlenül ki kell próbálnia

A nők évszázadokon át természetes szereket használtak annak érdekében, hogy puhább legyen a bőrük, ragyogóbb a hajuk. Induljon velünk egy képzeletbeli föld körüli utazásra, majd próbáljon ki néhány más tájakon alkalmazott praktikát az otthonában! – írja a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Koreai arctisztító

A rituálé – A rizses arcmaszk az ázsiai hölgyek egyik legrégebbi kozmetikuma. Azért használják, hogy a bőrük makulátlan, tiszta és sima legyen, ne jelenjen meg rajta zsíros csillogás. Áztasson be hozzá 1 csésze rizst 30 percre vízbe, hogy a keményítőt kinyerje belőle, majd a leszűrt folyadékhoz keverjen annyi rizslisztet, hogy kenhető pasztát kapjon. Ezt vigye fel a megtisztított arcára 10 percre, végül langyos vízzel mossa le.

Miért működik? – A rizs úgy szívja fel a felesleges faggyút a bőrről, ahogy főzés közben a vizet.

Olasz bőrtápláló

A rituálé – Az ottani nők a vérnarancs és az olívaolaj illatos keverékére esküsznek, ha a ragyogó arcbőr a cél. (A legjobb minőségű vérnarancs a szicíliai termékeny földeken, az Etna környékén terem.) Keverjen 2 teáskanál extraszűz olívaolajat 1 darab déligyümölcs levéhez és felaprított húsához, majd masszírozza át vele az arc, a nyak és a mellkas bőrét. Végül hideg vízzel öblítse le.

Miért működik? – A vérnarancsban található citromsav természetes bőrpolírozó, a C-vitamin pedig antioxidánsként a kollagéntermelés fokozásával elősegíti a ráncok kialakulásának megelőzését. Az olívaolaj az egyik legjobb bőrlágyító, amely ellensúlyozza a citromsav erőteljes hatását.

Balinéz lábnyugtató

A rituálé – A balinéz nők tradicionális lábfürdővel kényeztetik fáradt végtagjaikat. Egy nagyobb lavór aljába sima köveket fektetnek, az edényt megtöltik meleg vízzel, és pár csepp eukaliptusz- vagy jázminolajat adnak hozzá. Olykor néhány illatos, egzotikus virág is úszik a tetején. A fürdő után kókuszolajjal kenik be a lábukat.

Miért működik? – A kövekkel való masszírozás, a meleg, a frissítő olajok oldják a feszültséget, ellazítják az izmokat, javítják a vérkeringést. Az egzotikus virágok helyett használhat rózsaszirmot is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!