közös élmény

2019.07.29. 18:46

A családi táborok a nemzeti összetartozást is erősítik

A Kárpát-medence minden tájáról 38 család 163 tagja érkezett a szerencsi Kolompos Táborba.

Szerencs, 2019. július 29. Résztvevõk a külhoni nagycsaládosoknak szervezett Kolompos Táborban a szerencsi Rákóczi-várban 2019. július 29-én. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A családi táborok erősítik a nemzeti összetartozást, összehozzák a magyar családokat, gyermekeket – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Szerencsen, a külhoni nagycsaládosoknak szervezett Kolompos Tábor megnyitóján.

Potápi Árpád János szólt arról, hogy a táborba 38 külhoni magyar nagycsalád, 163 felnőtt és gyermek érkezett a Kárpát-medence minden tájáról – Erdélyből, a Vajdaságból, a Felvidékről és Kárpátaljáról – a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városba a nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával, amely a táborozás minden költségét állja.

A határon túli magyar családoknak szervezett egyhetes tábor a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program keretében valósul meg – tette hozzá.

Az államtitkár újságíróknak elmondta, 2012 óta hirdet a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus éveket, és immár második éve fordulnak a családok felé. Kiemelte: a társadalom és a nemzet alapja a család, a családok támogatása révén a teljes Kárpát-medencei magyarsághoz kívánnak szólni, hiszen a családok megerősítése az élet minden területére kihat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!