szabályozás

2019.06.19. 19:45

A Sziget mindent megtesz, hogy megvédje a látogatók adatait

Kötelező lesz nyilvántartani a jövőben azok személyes adatait, akik nagyobb zenei rendezvényekre lépnek be – derül ki a Gulyás Gergely, Kocsis Máté fideszes, és Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő által benyújtott törvényjavaslatból.

A Sziget Zrt. üdvözli a keddi napon benyújtott „A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény módosításáról” szóló törvényjavaslatot, amely szerint kötelező lesz nyilvántartani a jövőben azok személyes adatait, akik 25 000 főnél nagyobb létszámú zenei rendezvényekre lépnek be – áll a Sziget Zrt. szerdai közleményében.

Miután az ágazatban ezt megelőzően nem volt speciális és kötelező szabályozás, a potenciális biztonsági problémákat különbözőképpen lehetett értelmezni.

Ennek vet véget ez a javaslat, mely megerősíti a mi korábbi törekvéseinket és gyakorlatunkat is.

Miután azonban a törvényjavaslat legkorábban csak a véleményezést és esetleges módosító indítványok elfogadását követő 15 napon belül lép életbe, és a NAIH nemrégiben elmarasztalta cégünket az eddigi gyakorlatáért, a két közelgő fesztiválunknál – azaz a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound esetében – még nem tudjuk a már jól bevált rendszert alkalmazni, ennek ellenére mindent megteszünk látogatóink biztonságáért és a jegyekkel való visszaélés ellen is.

A Szigeten pedig már az új, a reményeink szerint elfogadásra kerülő törvénynek minden szempontból megfelelő, hatékonyan működő chek-in rendszerrel ellenőrizzük a látogatóink személyi azonosságát

- zárul a Sziget Zrt. közleménye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!