Gyümölcsös finomság
2017.08.02. 11:07
Áfonyás álom
Süssünk citromos-áfonyás kuglófot!
Hozzávalók tíz szelethez:
Az elkészítés lépései:
1. A vajat keverjük ki a kristály- és a vaníliás cukorral, majd egyenként dolgozzuk bele a tojásokat. Adjuk hozzá a citromok lereszelt héját, valamint az egyiknek a kifacsart levét is. Végül forgassuk bele előbb a sütőporral elkevert lisztet, azután az áfonyát.
2. Simítsuk a masszát kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és süssük a 160 fokos sütőben körülbelül 50 percig vagy tűpróbáig.
3. Tálalás előtt hűtsük ki a kuglófot, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, a közepén található lyukat pedig töltsük fel aszalt vörös áfonyával.
(Borítókép: Shutterstock)
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre