Gyümölcsös finomság

2017.08.02. 11:07

Áfonyás álom

Süssünk citromos-áfonyás kuglófot!

Hozzávalók tíz szelethez:

  • 250 gramm puha vaj és valamennyi a forma kikenéséhez
  • 250 gramm kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 darab tojás
  • 2 darab biocitrom
  • ½ tasak sütőpor
  • 250 gramm liszt és valamennyi a forma beszórásához
  • 100 gramm aszalt vörös áfonya
  • porcukor a díszítéshez
  • Konyha
    Citromos-vörös áfonyás kuglóf

    Az elkészítés lépései:

    1. A vajat keverjük ki a kristály- és a vaníliás cukorral, majd egyenként dolgozzuk bele a tojásokat. Adjuk hozzá a citromok lereszelt héját, valamint az egyiknek a kifacsart levét is. Végül forgassuk bele előbb a sütőporral elkevert lisztet, azután az áfonyát.

    2. Simítsuk a masszát kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és süssük a 160 fokos sütőben körülbelül 50 percig vagy tűpróbáig.

    3. Tálalás előtt hűtsük ki a kuglófot, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, a közepén található lyukat pedig töltsük fel aszalt vörös áfonyával.

    (Borítókép: Shutterstock)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!