Támogatás

2017.11.21. 15:15

Alapítványoknak és kórházaknak gyűjt az idei Diplomata Vásár

A bejelentést a Budapesti Diplomata Házastársak (DSB) egyesületének elnöke, Bridget Lindsay, a brit nagykövet felesége tette kedden Budapesten.

Budapest, 2017. június 7. Bridget Claire Lindsay, Iain Lindsay brit nagykövet felesége (b) beszélget Herczegh Anitával, Áder János köztársasági elnök feleségével a budapesti brit nagyköveti rezidencián 2017. június 7-én. Ezen a napon Iain Lindsay nagykövet vendégül látta Áder János köztársasági elnököt és feleségét. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az idei Diplomata Vásárt november 26-án, vasárnap rendezik meg az InterContinental Budapest szállóban – tette hozzá. Mint megjegyezte: a hetedik alkalommal megszervezett vásáron 45 ország budapesti nagykövetsége fogja képviselteti magát.

Az érdeklődők 20 ország ételeit és italait kóstolhatják meg, valamint a világ számos pontjáról érkező ajándéktárgyakat, érdekességeket vásárolhatnak. A vásár mellett zenei programok, köztük indiai, szlovák és szerbiai fellépők várják a közönséget, valamint külön gyermeksarok is lesz.

A vásár teljes bevételét a szervezet a hátrányos helyzetű, többségében roma családból származó gyerekek és fiatalok oktatását támogató esztergomi Mi Házunk Alapítvány, a tanulásban akadályozott, értelmi fogyatékkal és autizmus spektrumzavarral élő gyerekek oktatását segítő Életjel Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház Urológiai Osztálya, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztálya javára ajánlja fel – hangsúlyozta Bridget Lindsay.

Kitért arra is: a 2000-ben alapított DSB a Budapesten szolgáló nagykövetek, nagykövet-helyettesek és konzulátusi vezetők politika- és vallásmentes szervezete. A tavalyi Diplomata Vásáron több mint hatmillió forintot gyűjtöttek össze jótékony célra. A rendezvény fővédnöke Herczeg Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

Az Életjel Alapítvány kuratóriumi elnöke, Csík Árpádné elmondta: az alapítvány 21 éve jött létre a 17. kerületi SOFI Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóinak segítésére. Az intézményben mintegy 200 gyermek tanul, több mint negyedük szenved autizmus spektrumzavarban. A DSB évek óta támogatja az alapítványt, többek között segítséget nyújtottak az alapítvány kiskunmajsai táborhelyének felújításához és informatikai eszközök vásárlásához is.

Borítókép: Bridget Claire Lindsay, Iain Lindsay brit nagykövet felesége (b) beszélget Herczegh Anitával, Áder János köztársasági elnök feleségével a budapesti brit nagyköveti rezidencián 2017. június 7-én.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!