egy csepp is elég

2019.06.13. 10:37

Alkalomhoz illő illatok

A különböző személyiségjegyekhez eltérő aromák passzolnak, az évszakok, napszakok változásával pedig ajánlott kozmetikumot cserélni.

Forrás: Shutterstock

Korai jókedv

Jó reggelt, szép napot! Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan, jó hangulatban teljen a délelőtt, érdemes citrusos-gyümölcsös aromákkal kényeztetni az érzékeket. Ezek a friss, tiszta, napsütést idéző illatok nemcsak viselőjük arcára varázsolnak mosolyt, hanem azokéra is, akikkel a nap során találkozik.

Siker a munkahelyen

A magabiztos megjelenéshez és a megfelelő benyomás kialakításához az olyan illatok járulhatnak hozzá, amelyek hangsúlyozzák a személyiséget, erősítik a kisugárzást. Ez leginkább könnyű, nem hivalkodó, szélsőségektől mentes aromákkal érhető el.

Elcsábítani a kedvest

Az illatok a hódítás ősi fegyverei. Persze ehhez el kell találni azt az aromát, amely valóban megfogja a férfit. A jázmin intenzív, mámorító illata például életben tartja a szexuális vágyat, fokozza a szenvedélyt. A rózsa visszafogottabb, romantikus aromája boldogsághormont szabadít fel a szervezetben. Állítólag Kleopátra is rózsaolajat használva csábította el Marcus Antoniust. A narancsvirág érzéki, édeskés illata pedig felszabadít: megnyugtatja a lelket.

Esti kikapcsolódás

Amikor minden elcsendesedik, és eljön az ideje a pihenésnek, az egzotikus ilang-ilang virág aromája meghitt nyugalmat varázsol. Olajának egyik fő összetevője a linalool, amely a stresszoldó, nyugtató, ellazító hatásáért felelős. Szintén kiegyensúlyozott, családias légkört teremt a vanília, valamint a levendula aromája.

Olajok, gyertyák

Ezek az aromák természetesen nem csak parfüm, testpermet formájában vethetők be. Egy nehéz nap reggelén érdemes pl. citrusos illóolajat párologtatni készülődés közben. A kedvessel való együttlétet még meghittebbé teheti a jázminos vagy rózsás illatgyertya gyújtása. Az esti lazításhoz pedig a levendulás fürdő ajánlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!