pénztelenség

2018.04.04. 15:20

Az amerikai egyetemisták negyede éhezik

A főiskolások és egyetemisták negyede éhezett az előző hónapban az Egyesült Államok 66 felsőoktatási intézményét alapul vevő felmérés szerint - közölték kedden a Wisconsin-Madison Egyetem kutatói.

A felmérés a felsőoktatási hallgatókat sújtó szegénységet vizsgálta és a kutatók szerint az eredmények aggodalomra adnak okot. Jed Richardson kutató a magas megélhetési költségekkel, egyes esetekben a drága tandíjjal magyarázta az eredményeket.

„A tanulás mellett dolgozni kénytelen diákok alulfizetett munkát kapnak” – mondta a kutató.

A felmérést 20 államban és Washington városban, egyetemeken és főiskolákon készítették 43 ezer hallgató bevonásával.

Az egyetemi hallgatók mintegy 20 százalékánál a pénzhiány azt jelentette, hogy előző hónapban előfordult, hogy éhes volt, de nem evett, mert nem engedhette meg magának. Ez az arány 24 százalékra nőtt a főiskolák esetében, amelyek elsősorban alacsonyabb költségű kétéves programokat kínálnak. Más hallgatók kevesebbet ettek vagy kihagytak étkezést pénzügyi gondjaik miatt.

Az utóbbi öt évben egyre több tanulmány készült az egyetemistákat sújtó szegénységről, de ezeket csak állami vagy egyetemi szinten végezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!