autómentes nap

2019.09.21. 13:23

Beneda Attila indította el a legszelídebb motorosok felvonulását

Az eseményt második alkalommal szervezték meg, tavaly a Margitszigeten tartották.

Budapest, 2019. május 11. Beneda Attila családpolitikáért felelõs helyettes államtitkár beszédet mond az Emeljünk magasba minél több gyereket! címû országos rendezvény budapesti állomásán, a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban 2019. május 11-én. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rekordkísérletével a család fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára indította el a kisgyerekeknek meghirdetett legszelídebb motorosok felvonulását szombaton Budapesten.

Az autómentes nap keretében tartott felvonuláson a gyerekek műanyag játékmotorokkal a Hősök teréről indulva az Andrássy úton vonultak fel családtagjaikkal.

A szervezők előzetes regisztráció után a helyszínen ingyenes kismotorokat ajándékoztak, rajta a Családbarát Magyarország program logójával, és a gyerekek biztonsági mellényt kaptak Családbarát Magyarország felirattal. A felvonulás előtt koncertekkel várták a családokat. A rendezvény és a felvonulás ideje alatt gólyalábasok, jelmezesek, arcfestés, játékállomások és sok program várja a családokat.

Az eseményt második alkalommal szervezték meg, tavaly a Margitszigeten tartották meg a felvonulást.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek azt mondta: a rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy családban élni jó, és megmutatni, milyen erőforrás rejlik a gyerekvállalásban, a családalapításban.

Borítókép: illusztráció: Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár beszédet mond az Emeljünk magasba minél több gyereket! című országos rendezvény budapesti állomásán, a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban 2019. május 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!