Járvány

2020.03.28. 14:01

Béres Cseppet osztanak egészségügyi dolgozóknak és időseknek

A budapesti Szent László Kórház előtt kezdődött meg szombaton annak a tízezer üvegnyi Béres Cseppnek a szétosztása, amelyet a Béres Gyógyszergyár Zrt. ajánlott fel a koronavírus elleni védekezést segítve a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, hogy juttassa el az egészségügyben dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak.

Budapest, 2020. március 28. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetõje és Majorne´ Stelbaczky Zsuzsanna fõgyógyszerész (b-j) az egészségügyben dolgozóknak felajánlott Béres-cseppek dobozait pakolja ki a Szent László Kórház udvarán 2020. március 28-án. A Béres Gyógyszergyár Zrt. tízezer üvegnyi Béres Cseppet ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely hat karitatív tagszervezeten keresztül juttatja el azokat az egészségügyben dolgozóknak és az idõsotthonok lakóinak. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke az MTI-nek elmondta, az állami és egyházi idősotthonokhoz öt karitatív szervezet – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt – juttat el összesen hétezer üveg Béres Cseppet.

A fennmaradó háromezer üveget az Ökumenikus Segélyszervezet adja át a kórházaknak, elsősorban annak a hat intézménynek – köztük a Heim Pál Gyermekkórháznak – amely járványkórházként lett kijelölve. Emellett az adományból kap az a 30-40 kórház is, amely a koronavírus elleni védekezés következő szakaszában vállalhat nagyobb feladatot.

Az államtitkár hangsúlyozta,

a Béres Cseppekkel az idősek és egészségügyi dolgozók immunrendszerét szeretnék erősíteni a jelenlegi nehéz időszakban. A kormány emellett ezzel az adománnyal is szeretné megköszönni az orvosok, ápolók, valamint a teljes egészségügyi személyzet koronavírus elleni óriási erőfeszítéseit.

Soltész Miklós közölte: a Szent László Kórház dolgozóinak szánt adományt az intézmény főigazgatója, Vályi-Nagy István vette át.

A kormány képviselője ezúttal is köszönetét fejezte ki az eddigi adományokért és felajánlásokért. Felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is szigorú rend szerint gyűjtik az adományokat: egyéni támogatásokat a nemzeti összefogás 11711711-22222222 számlaszámára vagy a 1357-es adományvonalra várnak. Tárgyadományokat azonban csak vállalkozásoktól és közösségektől tudnak elfogadni a karitatív szervezetek.

Borítókép: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetője és Majorné Stelbaczky Zsuzsanna főgyógyszerész (b-j)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!