Tábla, kártya, dobókocka

2018.09.05. 06:04

Díjazták a legjobb társasjátékokat

A Mensa HungarIQa idén tizedszer rendezte meg a társasjátékok versenyét: az általuk odaítélt díj az Oscar-díjhoz hasonlítható amerikai Mensa Select díj magyar változata.

A Mensa HungarIQa Egyesület közleményében azt írja: társaságuk tagjai évente játszanak és szavaznak arról, hogy melyek az év legjobb játékai. Idén az egész napos versenyen mintegy 100 Mensa-tag tesztelte a társasjátékokat, és szavazott a díjak odaítéléséről. Az egyetlen szempont az volt, hogy melyik játékkal szerettek a legjobban játszani.

Idén, a tizedik, jubileumi díjátadónkon a családi, a logikai és haladó kategóriában az elmúlt egy év megjelenései közül összesen 4 játék nyerte el a Mensa Társasjátékdíjat: a lenyűgöző kivitelezésű Azul, a kerékpárversenyzés hőskorába visszarepítő Flamme Rouge, a kolostori sörfőzéssel kapcsolatos Heaven & Ale és a szőlő minél hatékonyabb betakarítására irányuló, izgalmas Szüret című játék.

A díjátadó ünnepséget Balanyi Bibiána a Mensa International – a több mint 100 ország 140 ezer mensását tömörítő nemzetközi szervezet – elnöke nyitotta meg. Ezután szó esett a játék és az intelligencia kapcsolatáról, valamint a díj 10 éves történetéről, végül Bogdán Richárd, a Mensa HungarIQa elnöke adta át az idei díjakat.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!