Jónak lenni jó!

2020.11.18. 06:30

Eddig több mint tízmillió forint gyűlt össze az autisták számára

Az idei akcióval az Együtt az Autistákért Alapítványon keresztül egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához gyűjtenek támogatást.

Forrás: Shutterstock

Fotó: RMC42

Több mint tízmillió forint gyűlt eddig össze az autisták javára a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági kampányában.

Az idei akcióval az Együtt az Autistákért Alapítványon keresztül egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához gyűjtenek támogatást.

Alig két hete indult a kampány, de a 13616-os számú adományvonalon keresztül érkező támogatások összege már túllépte a tízmillió forintos határt – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

„Nem lehet szavakba önteni azt az összefogást, amit évről évre tapasztalunk a Jónak lenni jó! kapcsán. Hálásak vagyunk az embereknek, hogy ebben a nehéz időszakban is mellénk állnak és lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek a jó ügyért. Hiszem, hogy a terápiás centrum létrejöttével sok család mindennapjainak könnyebbé tételéhez járulhatunk hozzá, miközben mi is többek leszünk az adakozás által” – idézi a közlemény Siklósi Beatrix projektvezetőnek, a Kossuth rádió csatornaigazgatójának szavait.

A felajánlásokat továbbra is várják: a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-os számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

A Jónak lenni jó! kampányhoz számos ismert ember, illetve intézmények is csatlakoztak. Hosszú Katinka egy közös úszást, valamint az Iron Swim Úszóiskolába szóló egy hónapos bérletet; a Magyar Posta a Frakk, a macskák réme című mese kedvenc szereplőit ábrázoló alkalmi bélyegblokkot; Litkey Farkas világbajnok vitorlázó a 2013-ban nyert világbajnoki serlegét; a Nemzeti Színház pedig a Rómeó és Júlia című előadására nyolcfős díszpáholyát ajánlotta fel a nemes cél támogatására, ez utóbbi már gazdára is talált.

Az érdeklődők a Médiaklikk oldalán tekinthetik meg a további felajánlásokat.

Az idei adománygyűjtés december 20-án zárul, amikor valamilyen formában a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányba.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!