legendák testközelből

2018.06.20. 21:37

Egyedülálló módon idézik fel a Beatles történetét Liverpoolban

Többek között egy óriási zongora és egy különleges térkép is a látogatók rendelkezésére áll.

United Kingdom, Liverpool, Albert Dock, The Beatles Story

Interaktív játékok révén ismerkedhetnek meg a kisiskolások a Beatles együttes történetével a liverpooli The Beatles Story elnevezésű múzeumban.

A liverpooli Albert Dock épületegyüttesben kialakított díjnyertes intézmény a hét elején jelentette be, hogy számos izgalmas újítással egészítette ki az általános iskolások számára kialakított Discovery Zone elnevezésű részlegét.

A helyiség játékos módon mutatja be a fiataloknak a legendás gombafejűek, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr életének korai éveit, a világhírűvé válásuk történetét, a zenéjüket és, hogy milyen szálak fűzik őket Liverpoolhoz.

Az egyik legizgalmasabb újítás egy padlón elterülő hatalmas zongora, amelyet a billentyűkre lépve tudnak megszólaltatni a diákok. Ilyen zongorán táncolt Tom Hanks az 1988-as Segítség, felnőttem! című filmben.

A kisiskolások ezen kívül egy interaktív, érintőképernyős idővonalon követhetik végig az együttes tagjainak életét az 1940-es évektől egészen az 1970-es évekig, miközben részletes információkhoz juthatnak a világban akkor történt fontos eseményekről, hogy történelmi kontextusban láthassák a Beatlest.

A diákokat egy 1960-as évek hangulatát megidéző lemezbolt is várja, és megtanulhatják, hogyan kell lejátszani egy vinyl-lemezt. A Here, There and Everywhere (Itt, ott és mindenütt) elnevezésű falon pedig a gyerekek megnézhetik, hogy merre jártak annak idején Lennonék a világban.

Borítókép: Illusztráció / MAISANT LUDOVIC / HEMIS.FR / HEMIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!