Ázsiai konyha

2021.01.24. 11:24

Egyre népszerűbb a kék rizs – de mitől ilyen a színe?

Bár a kék rizs nem egy új keletű dolog az ázsiai konyhában, ám feltűnősége miatt kezd egyre népszerűbb lenni.

Forrás: Shutterstock

Malajziában és Thaiföldön szívesen fogyasztják, és mindössze egyetlen titkos összetevőre van szükség ahhoz, hogy a rizs kék legyen írja az Origo.

Mitől lesz kék a rizs? A pillangóborsó virágától! Ez a növény Ázsiában őshonos, a belőle készült teának gyönyörű mélykék színe van.

Friss virágát szívesen használják az ételek díszítésére is.

Így bizonyára már sejthető, hogyan kell elkészíteni a rizst, hogy szép kék színe legyen. Nagyon egyszerű, otthon is bármikor kipróbálhatjuk!

Először tegyük fel főni a rizst a szokott módon, majd a vízhez adjunk szárított pillangóborsó-virágot. Mintha épp teát készítenénk. A virágoktól nemcsak a víznek, hanem a rizsnek is szép kék színe lesz. Ha kész vagyunk vele, úgy használjuk fel, ahogy szeretnénk.

A pillangóborsó-virágról úgy tartják, hogy tele van antioxidánsokkal, javítja a hangulatot, pozitív hatással van a máj megfelelő működésére és méregteleníti a testet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!