Ország-világ

2020.08.20. 13:11

Emmi: rendkívül káros az oltásellenesek tevékenysége

A minisztérium elhatárolódik minden olyan rendezvénytől, amely tagadja a Covid–19 vírus kockázatát, továbbá megpróbálja kisebbíteni az egyéni védekezés fontosságát.

Forrás: Shutterstock

Fotó: REDPIXEL.PL

„Az Emmi rendkívül károsnak tartja a vírusszkeptikusok és az oltásellenesek tevékenységét, és elhatárolódik minden olyan rendezvénytől, amely tagadja a Covid–19 vírus kockázatát, továbbá megpróbálja kisebbíteni az egyéni védekezés fontosságát” – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) csütörtökön kiadott közleményében, amelyben hangsúlyozták, hogy világszerte kutatók, orvosok ezrei azon dolgoznak, hogy megtalálják a leghatékonyabb gyógymódot, továbbá a megelőzés egyik leghatásosabb eszközét, a vakcinát. „Nem véletlen, hogy emberek milliárdjai várják már a Covid–19 elleni oltóanyagot, hiszen a védőoltások rendszere számos betegség esetében bizonyította hatékonyságát ” – írták.

A közleményben kiemelték: az életkorhoz kötött kötelező védőoltások terén Magyarország évtizedek óta nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket tud felmutatni: országunkban 99,6–99,9 százalékos az átoltottság. Az eddigi 12 védőoltás mellett kötelezővé és ingyenessé tették a bárányhimlő elleni védőoltást.

Az Európai Unióban nincs még egy olyan ország, amely hazánkhoz hasonlóan, a fertőző betegségek ilyen széles körére kiterjedően, és kötelező rendszerben, az állam által finanszírozott formában biztosítaná a gyermekeknek, illetve a lakosságnak a védőoltásokat. A ráfordított költség pedig az állam befektetése a jövő generáció egészségébe. A hazánkban előforduló leggyakoribb és legsúlyosabb megbetegedések ellen alakították ki a kötelező védőoltási rendszert, melynek köszönhető, hogy ezeket a megbetegedéseket jórészt sikerült az oltott lakosság körében felszámolni.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!