segítség

2018.08.04. 19:24

Ezek az ételek enyhítik a kínzó macskajajt

A következő hat finomság gyógyír a másnaposságra.

Fejfájás, hányinger, fáradtság, szomjúság – a másnaposság tipikus tünetei. Ha ezzel küzd, fogadja meg a Mindmegette tanácsait, és máris jobban lesz!

1. BANÁN

A banán tele van káliummal, fontos ásványi anyagokkal és B6-vitaminnal is. Egy friss tanulmány pedig bebizonyította, hogy ez utóbbi akár 50%-kal is képes csökkenteni a másnaposság tüneteit.

2. TOJÁS

A tojás ciszteinekben gazdag, vagyis olyan aminosavakban, amik segítik lebontani az alkoholt. Ha reggelire megeszik egy két tojásból készült rántottát, rögtön sokkal jobban fogja magát érezni!

3. SPÁRGA

Egy tanulmány szerint a spárgában található aminosavak és ásványi anyagok enyhítik a macskajaj tüneteit és megvédik a májsejteket a toxinoktól. Szóval itt az ideje, hogy kipróbáljon egy új köretet, és kivételesen spárgára cserélje a sült krumplit!

4. GYÖMBÉR

Csak reszeljen egy kevés gyömbért egy pohár forró vízbe, fedje le 5 percig, utána pedig már kortyolhatja is a csodaszert, ami segít helyretenni a gyomrot.

5. MÉZ

A méz főként fruktózokból áll, és egy kutatás kimutatta, hogy a gyümölcscukor arra ösztönzi a szervezetet, hogy szabaduljon meg az alkoholtól.

6. SPENÓT

A spenótban rengeteg a folsav, a kén és a C-vitamin, ezek pedig mind segítenek abban, hogy enyhítsék a másnaposság tüneteit. Mindegy, hogy főzelék vagy smoothie formájában fogyasztja, a lényeg, hogy friss spenótlevelekből készítse el!

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / ShotPrime Studio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!