lakberendezés

2021.01.23. 07:13

Ezekkel az ötletekkel nagyobb helyet varázsolhat a szekrényekbe

Egy átláthatóbb gardrób nemcsak szebb látványt nyújt, hanem bizony rengeteg időt is spórolhatunk a sietős reggeleken. A következő ötletek segítségével nem kell órákig keresni a kedvenc pulóverünk a ruharengetegben.

Forrás: Shutterstock

Akkora a káosz a szekrényben, hogy már az ajtókat is alig tudjuk becsukni – ismerős a helyzet? Akkor érdemes kipróbálni az alábbi 10 trükköt, amellyel nemcsak átláthatóbbá, szellősebbé és rendezettebbé válik a ruhatárunk – tanácsolja a Lakáskultúra cikke.

Elérhető közelségben

Használjuk ki a szekrény polcait: tegyük ide a kedvenc, sokszor használt ruhadarabjainkat! A szekrény alsó részét is érdemes polcozni, ide kerülhetnek például a táskák, sálak, sapkák is.

Cipőszervezők új szerepben

A cipőszervezőkben nemcsak a lábbelik kaphatnak helyet, hanem természetesen ruhákat, pólókat vagy akár fehérneműket is tárolhatunk bennük.

Ha tele a szekrény…

… akkor érdemes beszerezni egy ruhaállványt, amelyen a sokszor hordott darabjainkat tárolhatjuk.

Használjuk ki a rejtett zugokat!

Az ágy alatt például rengeteg holmit elrejthetünk: érdemes itt tárolni például a szezonon kívüli darabokat.

Válogassunk rendszeresen!

Érdemes szezonról szezonra rendszerezni a szekrényünket. Ne pakoljuk vissza azokat a darabokat, amelyeket évek óta nem használunk: adjuk, ajándékozzuk vagy adományozzuk el őket!

Saját rendszer

Fontos, hogy kapjanak zónák szerinti elrendezést a ruhák. Legyen egy rész a szezonálisan hordott daraboknak, egy a kedvenceinknek, egy pedig a legtöbbet hordottaknak. Különítsük el az alkalmi ruhákat, és szintén tegyük más helyre a különlegesebb, féltve őrzött darabjainkat is.

Polcelválasztó

Tagoljuk praktikusak a polcokat! Egy polcelválasztóval több részre oszthatjuk, ezáltal pedig átláthatóbbá tehetjük a gardróbunkat.

Külön hely az ékszereknek

Érdemes külön tárolni a kedvenc kiegészítőinket: a nyakláncokat, fülbevalókat függesszük fel, kis tárolókba kerülhetnek a medálok, karperecek és gyűrűk.

Az akasztót kicsit helyezzük feljebb!

Ezzel a trükkel nemcsak azt akadályozzuk meg, hogy a nadrágok, hosszabb szoknyák a földet érjék, hanem helyet készíthetünk egy második sor polcnak is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!