éjszakai szépségműszak

2017.08.05. 07:00

Ezért ne aludjon lófarokban soha!

Alvás közben a szervezetünk szinte minden energiáját arra fordítja, hogy regenerálódjon. Tanácsainkkal segítheti a munkáját!

1. Álmában fiatalodhat

Éjszaka a bőrünk védve van a káros hatásoktól, például az UV-sugárzástól vagy a stressztől, így minden erejét önmaga „építésére” fordíthatja. Az éjszakai krémek általában zsírosabbak, mint a nappaliak, így segítségükkel a bőr hatékonyabban regenerálódik, javul a vérkeringése, és az értékes hatóanyagok felszívódása is eredményesebb.

2. Nyugalmas sötétség

A világosság ébresztőként hat a belső óránkra, és megzavarja az alvási fázist. Ezért a hálószoba ablakát érdemes zsaluval vagy sötétítővel védenie, vagy a szoba legsötétebb sarkába állítania az ágyát. Utazáskor az alvószemüveg jelenthet megoldást. Ha lehet, éjszakánként legalább 8 órát aludjon!

3. Ragyogó haj

A sprőd, fénytelen hajnak jót tesz, ha egész éjszaka valamilyen ápoló pakolással kényezteti a tincseit. Már létezik olyan hajápoló készítmény, amelyet kimondottan erre szántak, és az ágyneműn sem hagy olajos foltokat.

Extra tipp: Ha lehet, használjon szatén párnahuzatot. A sima felület megakadályozza a hajszálak töredezését, összegubancolódását.

4. A puha ajkakért

Az éjszaka kiválóan alkalmas egy intenzív ajakápoló kúrára, hiszen alvás közben nem zavarja a beszéd vagy az evés a termék felszívódását. Pont elfogyott az ajakápolója? Semmi baj, egyszerűen kenje be a száját mézzel: gyógyító hatóanyagai reggelre puhává varázsolják az ajkak érzékeny bőrét.

5. Bársonyos kezek

Nappal a kéz bőre komoly igénybevételnek van kitéve. Elalvás előtt alaposan krémezze be a kézfejét, majd húzzon pamutkesztyűt!

6. Teával a nyugtató alvásért

A késői vacsora megterhelte a gyomrát? Lefekvés előtt főzzön magának citromfűteát, amely kíméletesen fokozza a zsírégetést. Ehhez forrázzon le ½ teáskanál citromfüvet 250 ml vízzel, 8 perc múlva szűrje le, majd édesítés nélkül, langyosan kortyolgassa el.

7. Vastag krémréteg

Az éjszakai krémek meglehetősen tartalmasak: kevés is elég belőlük ahhoz, hogy kifejtsék jótékony hatásukat, ráadásul így a pórusokat sem tömítik el.

8. Smink

Ha majd' összeesik a fáradtságtól, akkor is távolítsa el arcáról a smink maradványait! A fent hagyott festék ugyanis gátolja a bőr regenerálódását. Alkoholmentes arclemosó kendővel vagy micellás vízzel gyorsan elvégezheti a műveletet.

9. Lófarok

Sose feküdjön le összegumizott vagy feltűzött hajjal, mert szükségtelenül károsítja vele a hajszálait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!