Kleopátra után szabadon

2017.09.01. 06:00

Fantasztikus pakolásokat készíthet tejtermékekből is

Ráadásul alig pár forintból kijön a szépségkúra.

Forrás: Shutterstock

A tej, a tejsavó és a joghurt is valóságos kozmetikai csoda: feszesítenek, puhává varázsolják a durva bőrt, és csillogóvá teszik a hajat. A Fanny magazin összeszedte a legjobb saját készítésű pakolásokat, fürdőket és kúrákat.

Tejszínes hajpakolás: a csillogó hajért

Keverjen össze 50 ml tejszínt, 1 tk búzamagolajat és egy kevés citromlevet, majd oszlassa el a megmosott haján. Tekerjen a fejére egy törölközőt, és hagyja hatni 10 percig, majd bő meleg vízzel öblítse ki. A tejszínben található zsírsavak filmréteget képeznek a hajszálakon, és lesimítják a kinyílt szarulemezkéket, így a tincsek jobban visszaverik a fényt, és csodásan csillognak majd.

Joghurtos bőrradír: fiatalít és ápol

Az extra adag tejsavnak köszönhetően a joghurt gyengéd biohámlasztóként működik: hatására a régi, elhalt hámsejtek fellazulnak, így könnyedén eltávolíthatja azokat.

Keverjen össze 250 g joghurtot és 1/2 csésze búzakorpát, majd a zuhany alatt kenje be magát tetőtől talpig az eleggyel. Végezetül langyos vízzel öblítse le. Egészséges, fiatalos, friss bőrt eredményez!

Tejes arcpakolás: kisimítja a ráncokat

Keverjen össze 5 evőkanál tejet, 1 evőkanál mézet, 1 evőkanál búzalisztet és egy fél szétnyomkodott banánt, kenje az arcára, és hagyja hatni 15 percig. A tejben lévő tejprotein az összes sejtet nedvességgel tölti fel, eltüntetve a ráncokat és a barázdákat, az A- és a B5-vitaminok pedig serkentik a bőr anyagcseréjét.

Tejsavós fürdő: formálja az alakot

Ez a savas folyadék tulajdonképpen nem más, mint a túró és a sajt gyártása közben keletkező melléktermék, egészségügyi szempontból mégis nagyon értékes. Mindenekelőtt tele van fehérjével, amely erősíti a sejteket, rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek, és feszessé teszi a szöveteket. Miután rengeteg kálium található benne, a test vízháztartását is szabályozza. A felesleges folyadék egyszerűen távozik a szövetekből, így az alakját is formálhatja, ha 3 liter tejsavót önt a 37 fokos fürdővízbe, és 20 percig fekszik benne.

Fehérjeital: karcsúsít

A heti 1 tejsavónap úgy hat a testre, mint egy fitneszedzés. Mivel tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, feszesíti a szöveteket, erősíti az izmokat, és kisimítja a bőrt. További előnye, hogy nem tartalmaz zsírt, és a kalóriatartalma is alacsony (24 kcal/100 ml). A legideálisabb, ha 1 napra elosztva 3 liter savót iszik meg tisztán.

Írómix: a selymes kezekért

Miután a tejtermékek gazdagok B15-vitaminban, hatékonyan regenerálják a bőrt. A száraz, repedezett kezeket ismét gyengéddé varázsolja a következő keverék: keverjen össze egy nagy edényben 1 liter írót és 3 evőkanál olívaolajat, majd áztassa benne 10 percig a kezét. Végezetül langyos vízzel öblítse le, törölje szárazra, és krémezze be.

Túrópakolás: duzzanatokra

Beütötte a térdét, és bedagadt? Nincs ok az aggodalomra, a hűsítő túró pillanatok alatt orvosolja a problémát, leapasztva a duzzanatot. Egy vászonkendőre ujjnyi vastagon kenjen túrót, majd tegye az érintett területre. Csavarja körbe egy törölközővel, és hagyja hatni addig, amíg a túró fel nem melegszik.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!