Grafológia

2017.06.28. 14:07

Grafoterápia: változtass a kézírásodon, és írd át a jövőd!

A grafoterápia szerint ha tudatosan változtatunk a kézírásunkon, azzal átalakíthatjuk a személyiségünket, ezáltal pedig a jövőnket is…

astronet.hu

Vimala Rodgers pedagógus, grafológus, a Stanford Egyetemen folytatott pszichológiai tanulmányokat. Évtizedek kutatásával a háta mögött alkotta meg forradalmi módszerét, mely az egészséges íráskép kialakításával fejleszti a jellemet.

Újszerű megközelítés

A grafoterápia a viselkedéstudomány egyik ága. A kézírás sajátosságainak megváltoztatásával segíti a harmonikus énkép kialakítását.

A sorok iránya

Egyértelműen jelzi az élethez való hozzáállását, az alapvető habitusát.

Az enyhén emelkedő sorok optimizmusról árulkodnak. Ha azonban erőteljesen felfelé kanyarodnak a sorai, akkor erősítenie kell a realitásérzékét!

A lejtős sorok pesszimizmusra és negatív önértékelésre utalnak.

Tanács: Törekedjünk a kiegyensúlyozottságra! Ha igyekszünk egyenes vonalban írni, az segít a reális helyzetfelismerésben és önértékelésben.

Szóköz

A társas viselkedésről árulkodik.

Ha túl közel helyezkednek el a szavak egymáshoz képest, az arra utal, hogy ön időnként túlságosan bizalmaskodó, és az önértékelése nagyon függ mások visszajelzéseitől.

Ha túlságosan távol helyezkednek el a szavak egymástól, az azt jelzi, hogy ön fél az intimitástól.

Tanács: Az optimális szóköz egy vízszintesen megnyújtott ’a’ betű méretének felel meg. Próbálja meg tudatosan eszerint alakítani az írásmódját!

Betűméret

Az írásképet tanulmányozva egyértelműen megállapítható, hogy aránylag kis, vagy nagy betűkkel írunk. Ez egyrészt az önbizalomról, másrészt a gondolkodásmódról árulkodik.

- Ha kicsik a betűk, az jelzi, hogy az illető hajlamos elveszni a részletekben. Szívesen alkalmazkodik a szabályokhoz, fontos számára a rendezettség. Ugyanakkor hajlamos az egyéniségét háttérbe szorítani.

Tanács: Ha nagyobb betűkkel ír ezentúl, akkor pozitív tulajdonságai felerősödnek, és hatékonyabban képviseli majd a saját érdekeit!

- A túlzottan nagy betűk arra utalnak, hogy ön nagyvonalú személyiség, ugyanakkor hajlamos elsiklani a részletek felett, gyakran pontatlan, sokszor késik.

Tanács: Ha tudatosan figyel arra, hogy kisebb betűket vessen papírra, hamarosan észreveheti majd, hogy hatékonyabban megy a csapatmunka, és könnyebben alkalmazkodik másokhoz!

A betűk dőlésének az iránya

A kézírás dőlésére úgy gondoljon, mintha az adott testtartással vágna át az életen. Ha hátradől, könnyen hátraesik; ha egyenesen tartja magát, akkor messzire lát és egyensúlyban van; ha előre dől, akkor könnyen orra bukik…

- Ha az írása balra dől, akkor ön valószínűleg fél a saját vágyait követni. Túlságosan megfontolt, minden téren racionális döntéseket hoz.

Tanács: Ha változtat a betűk dőlésén, idővel könnyebben felvállalja majd a döntéseit is!

- Ha az írása jobbra dől, akkor ön gyakran meggondolatlanul ugrik fejest a helyzetekbe, túlságosan gyorsan dönt és ítélkezik.

Tanács: Ha kiegyenesíti a betűit, akkor kevésbe cselekszik majd elhamarkodottan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!