Jó étvágyat!

2017.08.17. 07:00

Hideg dinnyeleves ropogós sonkával

A nyár utolsó hónapjában is jólesik egy tányér hűsítő dinnyeleves. Használjuk ki, amíg még kapható a finom és olcsó hazai gyümölcs!

Hozzávalók négy főre

  • 1,2-1,5 kilogramm sárgadinnye
  • 300 milliliter cukrozatlan habtejszín
  • 1 darab citrom
  • 500 milliliter húslevesalaplé (kockából)
  • frissen őrölt bors
  • 100 gramm fekete-erdei sonka
  • 1-2 ág friss kakukkfű
  • Az elkészítés lépései

    1. A dinnyét magozzuk ki, a héját vágjuk le, a gyümölcshúst kockázzuk fel. Adjuk hozzá a tejszínt, a citrom kifacsart levét és a zsírtalanított alaplevet. Pürésítsük az egészet botmixerrel. Sózzuk és borsozzuk meg a levest, majd tegyük a hűtőbe.

    2. Közben pirítsuk meg a sonkát száraz serpenyőben. Ezután törjük morzsásra. Merjük a levest apró tálkákba, majd szórjuk rá a ropogós sonkamorzsát. Kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

    A Fanny Konyha augusztusi számában olvasható recept elkészítési ideje 30 perc, az étel tápértéke 210 kcal/adag.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!