Könnyedén

2017.08.14. 11:18

Hogyan marad friss az élelmiszer?

Mire ügyeljen, hogy az ételek sokáig megőrizzék aromájukat és a bennük található vitaminokat?

Zöldségek

A salátát mossa meg, csöpögtesse le, majd csomagolja konyharuhába vagy folpakba. A hűtőszekrény zöldségtároló rekeszében sokáig friss marad.

A sárgarépa és a retek valóban jobban mutatnak a levelükkel együtt, tárolási szempontból azonban nem ez a legjobb megoldás. Távolítsa el a zöld leveleket, majd mosatlanul tegye a zöldségeket a fridzsiderbe.

Az éretlen paradicsomot tegye papírzacskóba egy darab banánnal együtt, így néhány nap alatt megérik. Ne tárolja viszont a hűtőben, mert elveszíti az aromáját.

Pékáruk

A legjobb – főleg párás időben –, ha a kenyeret, zsömlét, kiflit egy tiszta kő- vagy agyagedénybe teszi. Ez ugyanis felszívja a nedvességet, és ezáltal nem penészedik meg olyan könnyen a pékáru.

Vaj és margarin

Ezek a készítmények hűtőszekrényben tárolhatók, ám vigyázni kell arra, hogy ne vegye át a többi élelmiszer ízét, illatát. A legjobb, ha fóliával letakarja, vagy fedeles vajtartóba helyezi. A dobozos margarinnál ügyeljen arra, hogy a dobozra mindig rátegye a tetejét. Ha eltörne a műanyagfedő, rakjon alá alufóliát vagy folpakot.

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!