szavazásértékelés

2019.12.05. 10:43

Hurrá, esett a hó!

Káosz ide vagy oda, a hóesés még mindig örömet jelent.

Forrás: Shutterstock

Csodára ébredt az ország hétfő reggel: december elején leesett az első hó. Nehéz visszaemlékezni, mikor volt utoljára hasonló, és

mivel az előrejelzések szerint idén sem lesz fehér karácsonyunk, legalább segített ráhangolódni az ünnepekre.

E heti szavazásunk alkalmával arra kérdeztünk rá, mit szól a havazáshoz. Ugyan a közlekedésben országszerte fennakadásokat okozott az időjárás, mégsem ez maradt meg az emberek többségében.

S, hogy sokunkban még mindig ott él a gyermek, bizonyítja, hogy

olvasóink többsége örült az első hónak.

60 százalékuk jelölte meg válaszként, hogy „tél van, essen csak a hó!” Mert ugyan késtek a vonatok, csúsztak az utak, dermesztő hideg van, egy félmosoly vélhetően mindenki arcára kiült, amikor kilépett az utcára és a bőrén érezte a szállingózó hópelyheket.

" />

Persze, nem mindenkinek nyújtotta ugyanazt az élményt a havazás. Vannak, akik úgy vélik, a hó csak valami újabb bosszantó tényező, amely megnehezíti az életünket.

" />

A válaszadók 14 százaléka nem örül a hónak, mert szerintük olyankor lehetetlenség a közlekedés. Ezzel nehéz vitatkozni, és talán nem is kell senkit meggyőzni.

De talán még a legmorcosabbak is − ha máshogy nem, − az ablakon kinézve kissé megenyhültek, látva a hófehér tájat, a hó borította háztetőket, a fákat.

A havazás mindannyiunk számára visszahozza kicsit a gyermekkort.

Egyet jelent az örömmel, a szórakozással. A szánkózás, a hóemberépítés, a nagy hócsaták mind olyan élmények, melyek örökre bennünk élnek. Hiszen akad-e köztünk olyan, akiről nem készült legalább egyszer az életben klasszikus fénykép hóemberkészítés közben?

" />

Na, ugye!

A klímaváltozás korában ugyanakkor évről évre felmerül a kérdés, vajon a jövőben élvezhetjük-e még a hóesést, és ha igen, meddig.

Az évszakok kezdenek összemosódni, lassan eltűnik az ősz, a tavasz. Egyre csak a felmelegedésről hallani,

öröm, ha egyáltalán esik még a hó.

Olvasóink 17 százaléka voksolt arra, hogy a klímaváltozás közepén csoda a havazás. Ők is azok táborát erősítik, akik örülnek a hónak.

A legkevesebben azt a választ jelölték meg, hogy nem boldogok a hóeséstől.

Csupán olvasóink 9 százaléka tette az x-et amellé, hogy bolond idők járnak, holnap meg húsz fok lesz. Szó se róla, nehéz kiszámítani, pólót vagy bundát vegyen-e fel az ember, ha reggel útnak indul. De ez legyen a legnagyobb bajunk az életben, igaz?

Szavazás

Leesett az első hó. Örül neki?

Dehogy! Ilyenkor képtelenség közlekedni. 14%

Micsoda kérdés? Tél van. Essen csak a hó! 60%

Jó, hogy van még hó a klímaváltozás ellenére. 17%

Nem. Bolond idők járnak. Holnap meg húsz fok lesz. 9%

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!