vendégváró finomság

2017.08.11. 05:45

Igazi ínyencség: mangós tejpite

Ezzel a különleges desszerttel garantáltan nagy sikert arathat bármilyen társaságban!

Bár ez a sütemény nem tartozik a villámédességek közé, bárki meg tud birkózni vele, ehhez nem is kell mást tenni, csak követni a receptet és figyelni a hozzávalók mennyiségére. A siker viszont garantált: a mangós tejpitének ugyanis senki nem fog tudni ellenállni!

Hozzávalók (10 adaghoz)

4 db tojás

100 g porcukor + a szóráshoz

200 ml habtejszín

1 db citrom lereszelt héja

1 tk őrölt kardamom

1 csipet só

150 g liszt + a formákhoz

300 g mangó

vaj a formákhoz

  • A tojásokat keverjük fehéredésig a porcukorral, azután adjuk hozzá a tejszínt, a citromhéjat, továbbá az őrölt kardamomot. Végül dolgozzuk bele a sóval elvegyített, átszitált lisztet.
  • A meghámozott, kimagozott, felkockázott mangó 3/4-ét szórjuk 10 db kivajazott, kilisztezett szufléformába, öntsük rá a tésztát, és szórjuk rá a megmaradt mangókockákat. Süssük a süteményeket aranybarnára a 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt. Végül vegyük ki, és hagyjuk a pitéket teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Elkészítési idő: 50 perc

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!