A szépség titka

2020.06.26. 08:53

Így ápolja bőrét nyáron

Ha nem is a strandon, de a munkahelyen, kirándulás alkalmával sokan sminkelnek, még nyáron is. A hőség miatt azonban néhány kellemetlenséggel is számolni kell, ha nem ügyelünk a részletekre – olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Forrás: Shutterstock

Tüntesse el a felesleget!

Az alapozó felhelyezése után óvatosan nyomkodja át az arcát tiszta ujjbegyekkel! Így eltüntetheti a felesleget, sminkje pedig természetesebb hatású és tartósabb lesz. Különösen a ráncosodásra hajlamos helyekre figyeljen, ahol a nap folyamán leizzadt felesleg összegyűlhet!

Óvatosan a tisztítással

Arcát csak este ajánlott alaposan megtisztítani a bőrtípusának megfelelő kozmetikummal. Reggel a hideg vizes öblítés is elegendő, mivel a sok mechanikus behatás megterhelheti az arcbőrt. A törülközővel sem kell dörzsölni, inkább óvatos mozdulatokkal itassa fel bőréről a vizet.

Gondoskodjon a fejbőréről!

Frizurája ápolásakor ne feledkezzen meg a fejbőréről sem! A fejbőrápoló szérumok egyaránt erősítik a hajhagymákat és a hajszálak szerkezetét, általuk egészségesebb hajkoronára tehet szert. Ha pedig a növekedést szeretné serkenteni, a biotintartalmú vagy a B-vitamin-komplexet tartalmazó készítmények tehetnek jó szolgálatot.

Nem kenődik el

Az izzadságnak ellenálló sminkhez a porállagú termékekkel szemben ideálisak a krémes vagy stiftes kozmetikumok, mivel ezek könnyebben „egybeolvadnak” a bőrrel, és ezáltal tartósabbak is. Ez a highlighterre és a bronzosítóra egyaránt vonatkozik: legjobb, ha a krémes textúra felviteléhez és egyenletes eloszlatásához ecsetet használ.

Irány a szemész!

A mimikai ráncok mélyülése az öregedés tipikus jele, az első szarkalábak pedig már 20-30 éves kor körül megjelenhetnek. A kis barázdák rendszerint a sok felesleges hunyorgástól erősödnek meg, aminek a homályos látás lehet az oka. Ezért, ha azon kapja magát, hogy többet hunyorog, mint kellene, mindenképpen forduljon szemészhez!

Kettő helyett egy

Hidratálókrémre és naptejre nyáron egyaránt szükség van, ám a két termék együttes használata csökkentheti a fényvédelem hatékonyságát. Ezért a napsütéses időszakban mindenképpen érdemes megfontolni egy speciális napvédő arckrém beszerzését is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!