Pirula

2017.07.24. 18:27

Így pakolja a gyógyszereket, ha utazik!

Ugye Ön is átélte már nyaralás közben, hogy mindent bepakolt, koktélruhát, 15 fürdőruhát, napolajat, csak épp a legfontosabbat, a gyógyszereket nem találja, miután kirámolta a holmijait. Vagy éppen az egyik megvan, de a másik nincs. Mi segítünk, hogy biztosan ne érje kellemetlen meglepetés a napfényes vakáción!

A krónikus betegeknek különösen oda kell figyelniük erre, amikor nyaralni indulnak!

Ha lehet, a kézipoggyászban szállítsa a gyógyszereket – így biztosan nem vesznek el, illetve a hőmérséklet-változásra érzékeny készítmények is biztonságban vannak. Írja fel a medicinák nevét, összetevőit; ez külföldön az orvos segítségére lehet, ha esetleg sürgős ellátásra szorulna. Mindig az eredeti dobozukban szállítsa a gyógyszereket, mert így elkerülhetők a kellemetlenségek a biztonsági ellenőrzésnél. Ha nagyobb mennyiségű készítményt kell magával vinne, kérjünk igazolást erről a kezelőorvostól.

Az utazás alatt is fitten!

Autózás közben kétóránként tartson szünetet! Jót tesz a keringésnek, ha átmozgatja magát, valamint folyamatosan, kis adagokban folyadékkal hidratálja a szervezetét. Akinek problémái vannak a vénáival, annak ajánlott kompressziós harisnyát viselnie, különösen repüléskor.

További hasznos tippek és más, érdekes cikkek a szerdánként megjelenő Fanny Magazinban, keresse az újságárusoknál!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!