Stresszmentes vakáció

2017.07.06. 15:59

Így pakoljon össze idegeskedés nélkül!

Tavaly otthon maradt a fürdőruha vagy a gyerek kedvenc játéka, netán összegyűrődött az alkalmi blúza? Olyan fáradt már a keresgéléstől, hogy legszívesebben hagyná az egészet és otthon maradna? Ne is gondoljon ilyesmire! Mi segítünk, hogy az idén ne idegeskedéssel induljon a vakáció.

A legbiztosabb módja annak, hogy semmit ne felejtsen otthon, ha hetekkel vagy legalább napokkal az utazás előtt listát készít. Fogjon egy füzetet, és ha valami az eszébe jut, jegyezze fel! Így később pillanatok alatt végezhet a csomagolással.

Lehetőleg soha ne vigyen több táskát, mint amennyit gyalog elbír. Pakolás előtt mindenképpen ellenőrizze, működnek-e a csatok, cipzárak, a bőröndök zárja, illetve nem lyukas-e bármelyik darab? A zsanérokat is vizsgálja meg!

Mi hova kerüljön?

A nehéz tárgyakat – cipő, hajszárító – tegye a bőrönd aljába! Könnyebb lesz húzni a gurulós koffert, ha a kerekek közelében helyezi el ezeket a darabokat.

A lábbeliket bélelje ki zoknival – ezzel helyet spórol, és a cipő sem lapul össze -, majd tegye nejlon- vagy papírzacskóba. Így hazafelé sem fogják összekoszolni a többi ruhát. A mobiltöltőket becsúsztathatja a cipők, papucsok közé. A következő réteg a törülköző, a fürdőlepedő, illetve a pokróc legyen.

A cipzáras zsebekbe, illetve a bőrönd négy sarkába teheti a harisnyákat, az összehajtogatott fehérneműt és fürdőruhát. Ezután jöhetnek a nadrágok, szoknyák, pulóverek, blúzok, ingek, pólók. A halom tetején kapjon helyet a piperetáska. A biztonság kedvéért a tusfürdőt, testápolót és a hasonlókat csomagolja be külön-külön nejlonzacskóba is.

Gyűrődés ellen

Épphogy megérkezett az üdülőhelyre, máris vasalnia kell, hogy legyen mit felvennie a vacsorához. Ismerős a helyzet? Nem csoda: a helyhiány után a másik leggyakoribb probléma, hogy a ruhák összegyűrődtek az út során. Ezt megelőzendő a kényes darabokat próbálja minél kevésbé összehajtani, illetve mindig legfelülre rakni. A pólókat, pulóvereket, blúzokat, blézereket kivasalva hajtogassa be a bőröndbe. A felsőket gombolja be, az ujjakat a varrás mentén hajtsa be, simítsa ki, majd ugyanígy tegye rá a következő darabot. A szoknyákat, nadrágokat, hosszú ruhákat keresztben tegye a kofferba!

Keresse a Fanny Magazint az újságárusoknál vagy a lapcentrum.hu oldalán

Címkék#stressz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!