okos tippek

2017.09.26. 15:07

Így spórolhat a konyhában

Néhány apró trükkel ezreket takaríthat meg.

Spórolni nem is olyan nehéz, csak néhány alapszabályt kell betartani hozzá. A Fanny magazin segítségével összegyűjtöttünk néhány pénztárcakímélő tanácsot.

Kevesebb energia

Egy kis odafigyeléssel csökkentheti a konyhai elektromos berendezések áramfogyasztását. -Amikor vizet forral, mindig fedje le az edényt, így a hő nem szökik el. Ügyeljen arra is, hogy a lábas illeszkedjen a főzőlapra!

A sütőt a legtöbb ételnél nem muszáj előmelegíteni, mert ez alig rövidíti le az elkészítési időt. Figyelem, a piskóta és a kelt tészták esetében viszont szükség van rá!

Minél később csukja be a hűtő ajtaját, a készülék annál több áramot használ el annak érdekében, hogy a benti levegőt újra a kívánt hőmérsékletűre hűtse.

Ésszel a vízzel

Mosogatás közben állítsa legfeljebb közepes erősségűre a vízsugarat, hiszen ezzel is tisztára moshatja az edényeket. Még többet spórolhat azzal, ha mosogatógépet használ.

Használja gyakran!

A felbontott tasakban tárolt fűszerek gyorsan veszítenek az aromájukból, fél év alatt is rengeteget romlik az ízértékük. Ezért vagy vásároljon belőlük kisebb kiszerelésűt, vagy öntse át őket aromazáró üvegbe.

Tisztítás

Mindenféle drága vegyszer és különösebb fáradság nélkül tisztává varázsolhatja a mikrohullámú sütőt, ha egy tálkát félig megtölt vízzel, beletesz néhány citromkarikát, és hagyja forrni a készülékben kb. 5 percig. A szagok eltűnnek majd, és a leégett ételmaradékokat is könnyebb lesz eltávolítani a szerkezet belsejéből.

Ne dobja ki!

A maradék száraz kenyeret darálja le zsemlemorzsának, és üvegben vagy zacskóban rakja el későbbre. Így nem kell kidobnia az ételt, és az sem lesz gond, ha elfogy otthon a zsemlemorzsa.

Bár a fönti tippek némelyike nyilvánvalónak tűnhet, mégis érdemes bevetni őket, hiszen egyenként apróságok, de együttt valóban ezreket takaríthatnak meg Önnek.

Borítókép: Alliance / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!