háború a suli kapujában

2019.11.22. 12:09

Így teszik tönkre egymást a versengő anyukák

Klikkesedés, pletykálkodás, mi szem-szájnak ingere.

Forrás: Shutterstock

Egy ausztrál anyukának elege lett az iskolai anyaklikkekből, és egy internetes csoportban teregette ki mindazt, amitől az elmúlt években rosszul érezte magát közöttük – a versengés, a klikkesedés, a pletykálkodás sajnos a világnak nem csak azon a felén jellemző – írja a Ripost.

Az ausztrál anyuka arról panaszkodott, hogy a „menő anyukák” klikkje kiközösíti, összesúgnak a háta mögött, sőt, a gyerekeik is kicsúfolják az iskolában az ő gyerekét. Bár csak ki akarta önteni a szívét, hamarosan kommentelők százai jelezték: ők is hasonló viselkedést tapasztaltak más szülők részéről. Volt, aki azért szorult az anyatársadalom perifériájára, mert túl korán szült, mást meg éppenséggel túl idősnek tartottak a harmincas, jómódú klikk tagjai.

Az elvált nők különösen gyorsan körön kívül találhatják magukat, hiszen a házasságban élő anyukák a férjükre leső ragadozót látnak bennük. A legtöbb kommentelő egyetértett abban, hogy a szülők néha éretlenebbül viselkednek, mint a kisiskolások. És persze hamar megalkották az iskola kapujában sugdosó anyukák szetereotípiáit is.

Jellemző szereplő például a versengő anyuka, akinek a gyereke kétévesen már klasszikus verseket szavalt, nyolcévesen pedig menedzserképzésre jár.

A mindenkit ismerő anyuka hamar letegeződik a tanárokkal, sőt, még a takarító nénit is kifaggatja az iskola belső pletykáiról, nem csoda, hogy mindenkiről mindent tud – és ezt készséggel tovább is adja.

A szétszórt anyuka általában több gyerek után rohan egyszerre, nem csoda, ha hamar elszakad nála a cérna. Ezzel szemben a laza anyuka általában jól áll anyagilag, általában egy nyugodt, okos lánya van, akit természetesen mindig egészséges nasikkal vár az iskola előtt.

A klikkesedő anyukák általában csapatban járnak, és készek minden pillanatban elítélni mindenkit, aki nem tartozik közéjük. És persze ott van a jó humorú, dolgozó anyuka is, akivel a legtöbbünk közösséget érez, és aki általában nem vesz részt ezekben a kisded játékokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!