sorköz

2017.08.25. 16:31

Írja át a jövőjét

A grafoterápia szerint ha tudatosan változtatunk a kézírásunkon, azzal átalakíthatjuk a személyiségünket, ezáltal pedig a jövőnket is.

Vimala Rodgers pedagógus, grafológus, a Stanford Egyetemen folytatott pszichológiai tanulmányokat. Évtizedek kutatásával a háta mögött alkotta meg forradalmi módszerét, amely az egészséges íráskép kialakításával fejleszti a jellemet.

A sorok iránya

Egyértelműen jelzi az élethez való hozzáállását, az alapvető habitusát.

Az enyhén emelkedő sorok optimizmusról árulkodnak. Ha azonban erőteljesen felfelé kanyarodnak a sorai, akkor erősítenie kell a realitásérzékét! A lejtős sorok pesszimizmusra és negatív önértékelésre utalnak.

Tanács: Törekedjünk a kiegyensúlyozottságra! Ha igyekszünk egyenes vonalban írni, az segít a reális helyzetfelismerésben és önértékelésben.

Szóköz

A társas viselkedésről árulkodik. Ha túl közel helyezkednek el a szavak egymáshoz képest, az arra utal, hogy ön időnként túlságosan bizalmaskodó, és az önértékelése nagyon függ mások visszajelzéseitől.

Ha túlságosan távol helyezkednek el a szavak egymástól, az azt jelzi, hogy ön fél az intimitástól.

Tanács: Az optimális szóköz egy vízszintesen megnyújtott a betű méretének felel meg. Próbálja meg tudatosan eszerint alakítani az írásmódját!

Betűméret

Az írásképet tanulmányozva egyértelműen megállapítható, hogy aránylag kis, vagy nagy betűkkel írunk. Ez egyrészt az önbizalomról, másrészt a gondolkodásmódról árulkodik.

Ha kicsik a betűk, az jelzi, hogy az illető hajlamos elveszni a részletekben. Szívesen alkalmazkodik a szabályokhoz, fontos számára a rendezettség. Ugyanakkor hajlamos az egyéniségét háttérbe szorítani.

Tanács: Ha nagyobb betűkkel ír ezentúl, pozitív tulajdonságai felerősödnek, és hatékonyabban képviseli majd a saját érdekeit!

A túlzottan nagy betűk arra utalnak, hogy ön nagyvonalú személyiség, ugyanakkor hajlamos elsiklani a részletek felett, gyakran pontatlan, sokszor késik.

Tanács: Ha tudatosan figyel arra, hogy kisebb betűket vessen papírra, hamarosan észreveheti majd, hogy hatékonyabban megy a csapatmunka, és könnyebben alkalmazkodik másokhoz!

A betűk dőlésének az iránya

A kézírás dőlésére úgy gondoljon, mintha az adott testtartással vágna át az életen. Ha hátradől, könnyen hátraesik; ha egyenesen tartja magát, akkor messzire lát és egyensúlyban van; ha előre dől, akkor könnyen orra bukik.

Ha az írása balra dől, akkor ön valószínűleg fél a saját vágyait követni – írja a Fanny magazin. Túlságosan megfontolt, minden téren racionális döntéseket hoz.

Tanács: Ha változtat a betűk dőlésén, idővel könnyebben felvállalja majd a döntéseit is.

Ha az írása jobbra dől, akkor ön gyakran meggondolatlanul ugrik fejest a helyzetekbe, túlságosan gyorsan dönt és ítélkezik.

Tanács: Ha kiegyenesíti a betűit, akkor kevésbe cselekszik majd elhamarkodottan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!