Ösztöndíjprogram

2019.09.24. 21:50

Ismét keresik a jövő borászát

Az indulás óta már három fiatal is elnyerte a címet. Ketten már le is töltötték külföldi szakmai gyakorlatukat, a harmadik fiatal borász pedig jelenleg készül a nemzetközi tapasztalatszerzésre. A Borászok Borásza Alapítványa pedig ismét kiírta a pályázatot.

Forrás: Shutterstock

Fotó: View Apart

Az Ösztöndíjprogram keretein belül a nyertes pályázó többek között 1 millió forintot kap külföldi szakmai gyakorlatra és szüreti tapasztalatot szerezhet valamely Borászok Borászánál vagy a díj jelöltjeinél – írja az Origo.

A 2017-es Borászok Borásza Díjátadógálán Tóth Sándor László (Eszterházy Károly Egyetem) vehette át az ösztöndíj nyertesének szóló oklevelet, így a következő szüretet már

a Cardinale borászatnál töltötte (Oakville, Napa Valley, USA).

A következő évben Homoky Dorottya (Szent István Egyetem) nyert, aki

Új-Zélandra, a Marlborough borvidékre utazott,

ahol Blegheimben, a Kim Crawford borászatnál töltötte szakmai gyakorlatát. Idén Novák Szonja (Szent István Egyetem) érdemelte ki az ösztöndíjat és jelenleg annak megvalósításán dolgozik.

A díjat gondozó alapítvány pedig már keresi a következő szőlész-borász hallgatót, akit támogathat. Idén az alább részletezett három téma közül választhatnak a fiatal borászok:

  • Szőlészet: „A klímaváltozás hatása a szőlőtermesztésre„
  • Borászat: „A klímaváltozás hatása a borászati technológiára”
  • Marketing: „Magyarország borfogyasztási szokásainak elemzése„
  • Pályázni 2019. november 15-ig lehet egy legalább 15 és legfeljebb 25 oldalas dolgozattal. A pontos részleteket tartalmazó pályázati kiírás és jelentkezési lap megtalálható az illetékes tanszékeken, illetve innen is letölthető.

    Pontosan mit is nyer a győztes pályázó?

     

  • a „Jövő Borásza” cím viselése egy évig,
  • féléves külföldi szakmai gyakorlat bruttó 1.000.000,- forintos anyagi támogatása,
  • szüret valamely Borászok Borászánál vagy Borászok Borásza jelöltnél,
  • tiszteletjegy a következő Borjog és Bormarketing Konferenciára,
  • meghívó a Borászok Borásza Díjátadógálára az ünnepélyes eredményhirdetésre.
  • A Borászok Borásza Ösztöndíjprogram célja a jövő Borászok Borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik és számára a „tökéletes bor„ elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos.

    Borítókép: illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!