Egészséges?

2021.04.05. 09:40

Itt az új őrület, amitől olvadnak le a kilók

Minden nap egy alma, az orvost távol tartja – állítja a mondás, amiben lehet igazság.

Forrás: Shutterstock

Az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb gyümölcs az alma. Ha naponta elfogyasztasz legalább kettőt, megóvhatod egészségedet a téli vírusoktól, és akkor is számíthatsz rá, ha fogyni akarsz. Az alma rostjai és vitaminjai ugyanis nemcsak méregtelenítik szervezeted, de a felesleges kilóktól is megszabadítanak. Egy öt napos kúra során akár két-három kilót is leadhatsz – írja a Borsonline.

Mert az alma igazi csodafegyver.

Nem tartalmaz kalóriát, tele van C-vitaminnal, ami remek hatással van a szív- és érrendszerre, és zsírégető. Teltségérzetet ad a benne lévő pektin, mert a gyomorban megduzzad. Ásványi anyagai erősítik a szívet és az izomzatot, így rendszeres fogyasztásától fittebbek leszünk.

Így csináld!

Az 1. és az 5. nap almanap: fogyassz el 5 adagra elosztva 1,5 kg almát és 400 grammnyi, 2 evőkanál natúr joghurttal kikevert, őrölt fahéjjal ízesített zsírszegény túrót.

2. 3. és 4. nap: reggelire fogyassz el 50 gramm zabpelyhet 30 gramm szárított almakarikával és 2 deciliter zsírszegény tejjel vagy 150 gramm natúr joghurttal. Ebédre válassz az alábbi receptek közül, vacsorára pedig fogyassz el 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret 1 evőkanál cottage cheese-zel vagy túróval, valamint felkarikázott almával.

Borítókép: illusztráció

Címkék#alma#Diéta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!